Producatorii auto folosesc componente ale concurentei

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.08.2007
Tot mai multi producatori auto sunt de acord sa utilizeze componente auto dezvoltate de concurenta.

Directorii de achizitii, reprezentand principalii constructori auto la nivel international, au adoptat o pozitie favorabila fata de utilizarea unor componente auto produse de concurentii lor, pentru a scuti costurile unui program propriu de dezvoltare.

Bo Andersson, vicepresedintele diviziei General Motors pentru achizitii, a declarat: "discutam frecvent cu concurenta despre ceea ce putem intreprinde impreuna. Astfel, GM a dezvoltat, in parteneriat cu Ford Motor, un sistem de transmisie cu sase trepte de viteza si a utilizat, la modelul HHR, un cadru pentru scaune proiectat initial pentru Toyota", a mai exemplificat Andersson.

Tony Brown, vicepresedintele diviziei de achizitii a grupului Ford, a aratat ca acest tip de colaborare poate conduce la diminuarea costurilor, cheltuielile asociate investitiilor fiind impartite de mai multi producatori. "In situatiile in care o astfel de actiune are sens din punct de vedere strategic pentru doi, trei sau patru dintre noi, atunci vom profita de aceste oportunitati", a declarat Brown.

Utilizand componente auto comune, producatorii au posibilitatea de a economisi sume importante, prin reducerea costurilor asociate activitatilor de design, dezvoltare si testare, in special in cazul acelor elemente care nu sunt usor vizibile clientului. Reprezentantii Toyota si Chrysler au aratat ca sunt de asemenea interesati de utilizarea unor componente auto impreuna cu concurentii lor.

Comentarii (2)

  • frate...
    tocmai gigantii astai? GM si Ford, doresc sa diminueze costurile prin NEfinantare pt dezvoltare? intelegeam daca era vorba despre GM sau Spyker... sau stiu io Alfa Romeo cu Seat... ce nenorociti sunt gigantzii astia...
    0 0
  • prudentul
    confirm
    Lucrez in industria electronica industriala, unde-l avem client pe Delphi, mare furnizor de componente pentru automobile. Placile electronice de la sistemul de directie pentru Opel si Fiat (nu cunosc modelele, nu am cum sa le aflu) sunt absolut identice, difera doar numerele seriale de pe ele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru