Productie record pentru industria auto nipona

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 28.08.2008
Toyota, Honda si Nissan au inregistrat un nivel record de productie in luna iulie a acestui an.

Esential

812.147 de unitati a produs Toyota intr-o singura luna.

Industria auto nipona s-a aflat intr-un moment de apogeu judecand dupa cifrele aferente lunii iulie. Primii trei jucatori japonezi au inregistrat in luna iulie cifre record de productie.

Astfel, Toyota, Honda si Nissan au fost nevoite sa mareasca productia pana la un nivel record pentru a face fata cererii in crestere. Toyota a produs in luna iulie 812.147 unitati, cu 10.2% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, Honda a produs 342.152 unitati, cu 17.7% mai mult, iar Nissan a a produs 315.975 unitati, cu 26.8% mai mult.

O crestere de circa 25% a fost a fost inregistrata si de Mazda, care produs un numar de 126.025 unitati. Singurul producator nipon care a inregistrat o scadere a productiei de automobile a fost Mitsubishi.

Honda a inregistrat o crestere a vanzarilor in Japonia, dar a raportat scaderi ale exporturilor, in timp ce Toyota si Nissan au inregistrat o cerere in crestere de pe pietele din Europa, SUA si Rusia.

Via | Leftlane

Taguri: Honda, Mazda, Nissan, Toyota

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Nipona??
    O mica mare greseala. Mare parte din aceasta productie nu este facuta in Japonia ci in afara ei. Japonia chiar importa masini japoneze facute in afara. Majoritatea sunt produse in US.
    0 0
  • gigibidon
    gogule?
    si daca firma e tot japoneza si creatie tot japoneza chiar daca e fabricata in alta parte nu tot japoneza se cheama?si nu cred ca sunt marea parte produse in US,creca in US sunt produse doar pt piata de acolo eventual canada si mexic,ca sunt destule tari mult mai numeroase si cu cerere semnificativa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru