Programul Rabla 2011 începe de la 1 februarie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.12.2010
Ministerul Mediului a decis să extindă din nou valabilitatea tichetelor Rabla 2010 şi să păstreze programul de casare în aceeaşi formă şi în 2011. Data limită până la care pot fi utilizate tichetele din 2010 este 31 ianuarie 2011.

Laszlo Borbely a anunţat că programul Rabla 2011 va începe de la 1 februarie, informează Mediafax. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă şi a adus completări referitoare la soarta tichetelor Rabla 2010 şi a programului de reînnoire al parcului auto din ţara noastră în 2011. Astfel, tichetele valorice de 3.800 de lei oferite în cadrul programului Rabla 2011 au valabilitatea extinsă până la 31 ianuarie 2011. După acel moment, respectivele vouchere nu vor mai avea nicio valoare.

"Am făcut o analiză şi am ajuns la concluzia că un sistem care funcţionează nu trebuie bulversat, dat peste cap. De aceea, şi în 2011 programul va funcţiona ca şi în acest an. Vor fi trei tichete valorice a câte 3.800 de lei.", a concluzionat Laszlo Borbely.

În primă fază, Ministrul Mediului şi al Pădurilor intenţiona să introducă patru tichete valorice în programul de casare din 2011 şi să scadă valoarea acestora la 3.000 de lei. Această iniţiativă ar fi crescut numărul de vehicule casate dar ar fi redus dramatic beneficiile pentru clienţii care doreau să achiziţioneze un automobil nou prin intermediul acestui program.

După cum aţi putut observa, tranzacţionarea liberă a voucherelor din Programul Rabla 2011 a dus la o piaţă bogată în oferte şi complicată pentru un cumpărător nepregătit.

Ultimele statistici ale Ministerului Mediului şi Pădurilor anunţă că au fost casate 186.854 de vehicule în cadrul acestui program. Până acum, românii au cumpărat aproximativ 60.000 de automobile noi cu ajutorul tichetelor valorice. În timp ce unii clienţi au casat un automobil vechi pe care îl deţineau deja şi au cumpărat încă două vouchere, alţii au fost nevoiţi să cumpere aceste tichete de la diverşi intermediari, fiind nevoiţi să plătească sume de până la 3.000 de lei pentru acestea. Au obţinut în schimb o reducere de 2.700 de euro la achiziţia unui automobil nou.

Via | Mediafax

Comentarii (12)

  • cum ziceam
    imi place de bo...bo...boz...bozg...bozgo...borbely asta.

    Cred ca e singurul politician ce gandeste putin si printre putinii cetateni din tara asta ce au o anumita viziune.

    Pacat doar ca e....
    4 10
  • Pfffffffff
    Gelule ia-te de mana cu el si zburati din tara cat mai departe!
    5 7
  • Viata merge inainte
    Cu cat se caseaza mai multe masini vechi si obosite, cu atat mai bine. Ne mai civilizam si noi, ce dracu. Este inadmisibil ca in 20 de ani de la caderea comunismului, tu, un muritor de rand roman, care munceste onorabil, sa nu-ti poti permite macar o Dacie noua si de bun simt. Da-le dracu de troace, a trecut vremea lor. Viata merge inainte.
    Toate bune!
    12 1
  • inlocuim fiarele vechi romanesti cu altele dar OCCIDENTALE
    ASA ESTEEEEEEEE! BRAVO si la puterea de cumparare a romanului vom merge toti cu calul si evitam poluareaaaaa.........sau aducem tinichelele vesticilor. NU? Le casam pe ale noastre dar le inmatriculam pe ale lor, ca bani de masini noi nu avem. Si cine castiga ?
    3 8
  • stati linistiti ca totul e calculat.
    Ce prosti. Va gudurati la laturile date de astia! Du-te afara si vezi ca daca iei o masina, cu GPL sa zicem, deci noxe mai putine, ai reducere la pret undeva la 2500-3000euro,suportati de stat( pt. o masina cu pretul initial de 12-14000 euro). L a noi ,daca iei asa ceva,bineinteles ca dai mai mult ,ca de ,e mai dotata.Tony,castiga tot cine trebuie pt. ca de regula se caseaza masini de 15-25 ani ,facute din fier ,care-i scump, nu din plastic, ca acum.I a vezi cat or sa mai dea pe o rabla construita acum,peste 10 ani.Nici prin vis sa nu va treaca faptul ca programul e facut pt. mediu ori popor. Nu, cineva,undeva, face p.....a mare pe chestia asta. JOS BASESCU SI MAFIA LUI.
    4 2
  • 1+1=..3
    hi hi eu am avut un tichet am mai cumparat doua de pe piata si tineti-va bine,am platit 2800 ron pe taxa de inmatriculare(masina noua)..deci aproape un tichet s-a dus pe taxa si doua au facut cit unul,,ha ha si am cistigat unul in final..noroc ca dealerul a avut un discount adevarat ca altfel ma kk pe rabla lu' borbel ala sau cu il cheama...va sfatuiesc sa va faceti tot calculul
    1 4
  • Claudiu
    pret vouchere
    Voucherele s-au vandut cu ~1500 roni (in scadere chiar spre sfarsitul anului) si se puteau cumpara/vinde foarte usor.
    2 0
  • DACA DUC RABLA LA REMAT IMI DAU VOUCHERUL SI ATIT...NU PLATESC SI FIERUL CE IL PREDAU?????
    2 0
  • gigibalanu
    ba eu cred ca nimeni nu are de cistigat decit cei de la putere care cu totii stim ca sint niste hoti
    1 0
  • ananim
    astia cu progranmul rabla nu vreau decat sa-si vanda ei loganurile lor sau ce au mai produs astia de la dacia!!!!!de aceea au facut programul rabla!!!!!si au marit taxa sa nu mai putem sa importam masini din afara tari
    1 0
  • rabla
    de cat timp trebuie sa fie masina scoasa pe sosea pt a ma incadra in programul rabla sau de cat timp de la fabricare ?
    1 0
  • rabla
    tot ei sunt in castig?avantaju nostru e ca dai 3 vouche si scapi de o suma de bani?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru