Propulsor Yamaha pentru Toyota iQ

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.10.2007
Toyota colaboreaza cu Yamaha pentru dezvoltarea unui propulsor care sa echipeze viitorul model iQ.

Toyota a anuntat deja o ofensiva puternica pe piata minicarurilor odata cu dezvelirea conceptului iQ la Salonul Auto de la Frankfurt. Japonezii se grabesc sa dezvolte o versiune de productie inaintea rivalilor de la Volkswagen, BMW sau GM si se pare ca apeleaza la ajutoare externe.

Potrivit unor surse neoficiale, Toyota colaboreaza cu Yamaha pentru dezvoltarea unui propulsor de 1.0 litri derivat de la o motocicleta a constructorului japonez. Parteneriatul dintre cei doi constructori ar urma sa grabeasca lansarea in productie a noului minicar, programat sa intre pe piata la jumatatea anului viitor.

Versiunea de productie a modelului iQ va oferi aceeasi configuratie 3+1 a scaunelor si aceleasi dimensiuni, doar 3.0 metri lungime. Constructorul japonez si-a propus sa produca 100.000 de exemplare pe an, dintre acestea 80.000 urmand sa ajunga in Europa restul fiind destinate pietei autohtone.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Yamaha
    Yamaha are un motor de 1.0 litri diesel in doi timpi cu racire lighida superb. 2 pistoane si super compact si cu sistemul lor de reed valve dar inca nu au o aplicatie pt acest motor.
    Pe o mica masina ar fi superb si ar avea un consum calculat la 80mille/gallon(3.1%)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru