Rabla 2010: Toate voucherele pentru persoanele fizice au fost trimise la centrele REMAT

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.03.2010
Toate cele 50.000 de tichete valorice din programul Rabla 2010 disponibile pentru persoanele fizice au fost livrate la cele 240 de unitati REMAT din tara.

Toate cele 240 de unitati REMAT din tara au primit numarul maxim de vouchere pe care le pot obtine in limitele actuale ale programului. Astfel, cele 50.000 de tichete pentru persoane fizice disponibile in 2010 pentru Rabla au fost epuizate. Pana luni, romanii au casat circa 25.000 de vehicule, desi la doua saptamani de la introducerea programului Rabla au fost inregistrate doar 456 de dosare de achizitie de masini noi si cetatenii au casat 2020 de vehicule mai vechi de zece ani pe zi.

Conform regulilor, fiecare unitate Remat din tara primeste maximum 100 de vouchere, iar acest numar poate fi suplimentat in cazul in care 80 dintre aceste tichete acordate anterior au fost deja impartite clientilor. In aceste conditii, unitatea mai are inca 100 de vouchere la dispozitie, pe care le poate folosi pentru cateva zile. Gheorghe Popescu, directorul Administratiei Fondului pentru Mediu, a declarat vineri ca voucherele "Rabla 2010" vor fi epuizate pana la mijlocul acestei saptamani. Acesta declara la acea vreme "Am distribuit deja catre Remat-uri 45.000 din cele 50.000 de vouchere pentru persoane fizice.

Cel mai probabil luni sau marti le vom epuiza pe toate".

Programul Rabla 2010 a debutat in 18 februarie si oferea 60.000 de locuri. Dintre acestea, 50.000 erau rezervate persoanelor fizice. Spre deosebire de anii trecuti, guvernul le-a permis cetatenilor sa foloseseasca pana la trei cupoane pentru cumpararea unei masini noi, sau sa tranzactioneze cupoanele obtinute in urma casarii. Prima de casare oferita de AFM a ramas la valoarea de 3.800 de lei, iar reducerea maxima pe care o poate obtine un client prin utilizarea a trei tichete Rabla este de 2.700 de euro.

Exista posibilitate extinderii programului Rabla 2010, iar decizia finala in aceasta privinta va fi luata de Guvernul Romaniei in urmatoarele zile. Pentru moment, cei de la AFM nu au purtat discutii cu premierul Romaniei sau cu ministrul de resort pentru a realiza aceasta extindere. Epuizarea voucherelor Rabla de la o unitate REMAT semnifica faptul ca acea unitate a casat numarul maxim de unitati care i-au fost atribuite, iar cetatenii care vor sa isi casese masina trebuie sa mearga la alt centru autorizat care mai poseda tichete pentru intrarea in acest program.

Via | Gandul

Comentarii (10)

  • simplu
    voucher
    tot ce trebuie statul sa faca pentru a-si atinge scopul (scoaterea a cat mai multe rable din circulatie) este sa mai tipareasca vouchere; nu trebuiesc suplimentate fondurile pentru ca statul nu va plati voucherele care le pune in circulatie, ci pe cele care ajung la dealerii auto in urma cumpararii de masini noi; pana acum , de la lansarea programului rabla 2 s-au cumparat cam 1000 de masini noi, deci statul trebuie sa plateasca maxim 3000 de vouchere; restul au ramas pana in acest moment nefolosite si la cat de mult se inghesuie romanii la masini noi, vor ramane bisnitarii cu ele in mana; daca acum pretul unui voucher se invarte in jurul sumei de 1000 de lei, prevad ca intr-o luna- doua va ajunge la 700. statul are doar doua solutii pentru a rascumpara voucherele de pe piata (daca vrea, pentru ca nu castiga nimic daca face asta):1. sa primeasca 4 sau chiar 5 vouchere pentru o masina noua sau 2. sa permita firmelor sa cumpere vouchere de la persoanele fizice
    4 0
  • saracu'
    preturi mai mici,si mai mici,din ce in ce mai mici
    sper sa nu se vanda prea multe masini,cu voucherele astea, sa moara dealerii de foame, sa faca taica reduceri mai serioase...cand ii aud ca asta e nivelul minim al pretului,imi vine sa le borasc paine cu salam in freza...sa mai scada cu un 10% asa
    5 2
  • you_hooo
    vrabia malai viseaza
    s-o crezi tu ca o sa fie preturile mai mici; masina noua nu trebuie sa si-o ia toata lumea; vorbe pe care le blamam incep sa le folosesc, ca asta suntem cu toti: saracieeeeeee! acum o chestie: n-o sa mai fie dealerii, de unde iei masina, din germania? uitata-te pe site-urile din afara sa vezi preturile si dupa aia comenteaza!
    3 4
  • Mircea
    Simplu calcul aritmetic...
    Cea mai desteapta chestie pe care ar trebui s-o faca statul ar fi sa mai tipareasca alte vouchere.

    Ideea de baza a programului Rabla a fost sa se scape de masinile vechi de pe strazi. Ceea ce s-a si intamplat. Daca e sa luam in calcul bugetul programului - care presupune plata a 60,000 vouchere x 3,800 RON / voucher = 228 mil RON = 55.6 mil Euro. Acesta este de fapt bugetul maxim care s-ar cheltui de catre stat daca s-ar cumpara cel putin 20,000 masini in baza celor 60,000 vouchere. Intrucat aceasta cifra este una destul de greu de realizat in acest an de criza, suplimentarea celor 60,000 de vouchere cu altele n-ar face decat sa mai scape Romania de alte rable.

    Cat despre cei care vor sa se capatuiasca de pe urma acestor vouchere, le doresc asteptare placuta pina in Octombrie-Noiembrie ;-)))) .
    3 0
  • habarnam
    rabla
    va rog frumos,stie cineva cum se face sa dai o rabla in baia mare la remat,oas cu pas?va rog sa ma informati,nu ma pot deplsa si telefonic nu raspund.tot ce stiti precis.astept informatii
    1 1
  • saracu'
    despre vrabia cu malai in burtoaca
    bai multumitule yu_hu ,tie chiar ti se pare pomana un opel astra la 20000 euro...tre sa fi cam prost sa dai banii astia,uiativa la preturile imobiliarelor,ce se intampla? asta sa se intample si cu masinile.....parca vad ca in curand ajung sa-mi iau o garsoniera cu banii pe care ii dau pe un vw passat...
    5 1
  • Răspuns la HABARNAM
    Legalizaţi o copie după talon,faceţi copii după cartea de identitate,buletin,şi mergeţi cu toate astea (şi cu actele în original)şi cu rabla(fără numere) la REMAT.De acolo primiţi VOUCHER-ul şi toate informaţiile suplimentare tipărite .Mult succes.
    0 0
  • MITA?
    orice interventie a statului cu limite de valabilitate creaza_MITA,CORUPTIE SI BLOCAJ,cea mai neagra perioada a fost prohibitia,nu te lasa liber pe piata?cum sa cumperi daca dai ciubuc toti banii pentru rable.DE CE?_NU SUNT VAUCHERE ,NU AI APROBARE ,NU SE POATE AZI.....LIBERTATEA GRABESTE PROGRAMUL NU IL MAI BLOCATI
    0 0
  • mihaela
    rabla
    Cine stie cand se suplimenteaza numarul de vauchere la Remat ,
    nu am reusit sa scap de rabla in prima transa ? Am dat telefoane
    peste tot inclusiv la AFM si raspunsul este NU STIM !!!!!
    0 0
  • rematul cere shpaga 1000ron
    la pitesti sunt 3 rematuri unde chipurile n-ar mai fi vouchere,dar cu dreptu" se rezolva mintenash
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru