Radarele fixe suspendate vor fi inlocuite cu radare mobile

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.05.2009
Politia Rutiera va incerca sa inlocuiasca radarele fixe suspendate cu radare mobile.

Soferii care s-au bucurat de suspendarea radarelor fixe amplasate pe drumurile din Romania trebuie sa circule cu prudenta, deoarece Politia Rutiera va amplasa o serie de radare mobile pe rutele unde erau prezente radarele fixe suspendate. Radarele mobile trebuie sa inlocuiasca aproximativ 160 de radare fixe, iar acestea vor fi actionate in acelasi mod in care erau folosite pe acest traseu inainte de introducerea radarelor fixe. Astfel, politistii de la Brigada de Politie Rutiera vor opri pe loc toti soferii care vor depasi viteza legala.

"Ne intereseaza sa reducem numarul de accidente pe principalele drumuri nationale si europene. Vom actiona cu radare mobile si vom trece la oprire asa cum faceam odata" , a precizat Lucian Dinita, Seful Directiei Politiei Rutiere.

Lucian Dinita a mentionat ca soferii care au fost amendati inainte de suspendarea aparatelor de radar fixe vor trebui sa isi achite amenzile deoarece constatarea este legala, deoarece aparatele de radar functionau legal. Politia Romana va incerca sa fluidizeze circulatia in perioada sezonului estival.

Potrivit reprezentantilor Politiei Romane, inspectoratele judetene de politie nu au mai procesat amenzile de circulatie pentru depasirea vitezei legale care au fost inregistrate de aparatele de radar fixe incepand cu 24 aprilie.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va cere in justitie anularea unor contracte de amplasare a radarelor fixe, in cazul in care acestea nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie.

Via | Mediafax

Comentarii (4)

  • Andrei
    hm... scapam si de ele
    la fel cum se pot contesta procesele verbale de la radare fixe, se pot contesta si cele de la radarele mobile. ba chiar mai usor.
    daca veti cauta www.amenda.ro sau www.amenda-rutiera.ro o sa vedeti ca se pot gasi multe motive de anulare a proceselor verbale. oricum, decat sa platesti amenda, mai bine incerci sa-i dai in judecata si cu banii aia sa platesti avocatul.
    3 8
  • ettyus
    Radare fixe
    Oare nu au murit destui pe drumurile romaniei? oare unora le-a coborat creieru in pedala de acceleratie si apasa atat de greu pe ea incat dispare orice urma de ratiune? Priviti radarele doar ca distribuitoare de amenzi si drumurile ca pe niste piste de raliu, daca soferul roman ar fi capabil sa inteleaga viteza si ar constientiza ca motorul de sub capota pe langa viteza este si un criminal si daca acelasi sofer ar intelege ca nu RADARUL ucide ci prostia si inconstienta poate ca nu mi-ar fi frica sa conduc pe drumurile romaniei ..... Spun asta ca sofer sau poate ca asa zis sofer cu 300.000+ de kilometri la bord care si-a vazut moartea de prea multe ori in fata ochilor din cauza inconstientei si a prostiei si a lipsei de CIVILIZATIE..... Mi se pare absurd sa vrei sa mori zdrobind accelaratia si bucurandu-te de lipsa radarelor in loc sa fi trist ca nu mai are cine sa ii limteze pe dementi si ca viata are si mai multe sanse sa se incheie brusc pentru ca cineva nu a fost capabil sa foloseasca masina rational.....

    Imi este rusine sa vad ca sunt de acelasi neam cu cei care ridica prostia, incultura rutiera si lipsa de respect rutier la rang de ARTA!!!! A merge cu viteza in linie dreapta nu inseamna ca esti grozav cum nici slalomul primtre masini cu viteza mare nu este o chestie formidabila deoarece el reuseste doar prin prizma ajutorului oferit de catre cei care sunt depasiti..... Toata suspendarea asta va duce doar la o selectie naturala mult mai agresiva si din pacate si la moartea unor nevinovati.....

    Mai este un articol aici pe Automarket in care se spune de soselel blestemate ale lumii .... eu spun ca unicele sosele blestemate sunt cele din romania, blestemate cu prostie cu nemiluita, restul drumurilor fiind blestemat de grele.

    Condoleante!!!

    P.S. Nu contest legalitatea sau corectitudinea deciziei organelor de drept , deoarece daca este sa platesc amenzi, le platesc dar le platesc STATULUI si nu unei firme private!!!
    6 0
  • cristian
    o decizie buna
    Felicitari ettyus pentru modul in care ai pus problema!
    Dupa cum observ si aici incep sa se adune descreieratii cu metode de eludare a amenzilor. Sa va vad eu pe voi cum o eludati pe doamna cu coasa cand va veti trezi intrati intr-un pom cu acul vitezometrului blocat la 130km/h. Voi ca voi, dar poate o sa va insoteasca si o persoana care nu a avut nici o vina.
    Sper sa bage cat mai multe radare si sa-i arda cumplit pe faptasi. Doar asa se potolesc din alergat.

    Va recomand sa citit si ultimul numar din Autoshow, in care Nicu Vlad vorbeste despre circulatia din Australia, unde a trait: "Acolo, daca cineva depaseste coloana la semafor si se baga in fata, lumea il blocheaza si cheama politia". Asta da exemplu de spirit civic intr-o tara deloc stalinista asa cum cred unii dupa ce-au vistat pe wc.
    4 0
  • Vasile
    Radare
    Oricum, radarele fixe nu ii opreau pe vitezomani. Incetineau inaintea lor si dupa cativa zeci de metrii incepeau sa goneasca din nou. Intr-adevar, unele dintre ele (precizez, doar unele), erau amplasate in zone corecte (treceri de pietoni, intersectii cu drumuri secundare, sau in centrul satelor) si reuseau sa micsoreze rata de accidente prin simpla lor prezenta. Altele, erau plasate dupa tabla de intrare in localitate si puse, doar ca sa scoata banul din buzunar.

    In schimb, radarele mobile vor avea o eficienta mult mai mare, tocmai datorita faptului ca sunt mobile. Nu te mai ajuta gps-ul, si uneori nici macar detectoarele. Intr-adevar, te vor semnaliza ceilalti participanti la trafic cu multi km inainte. Chiar daca nu o sa fie atatea amenzi, macar o buna bucata din drum, pana te intalnesti cu cei de la rutiera, vei conduce regulamentar (fara depasiri de coloane, viteza legala si fara incalcari de linie continua). Ar trebui ca politia rutiera sa isi faca datoria si atunci poate, numarul de accidente rutiere se va diminuat.

    Vom vedea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru