Range Rover Evoque Convertible Concept se prezintă

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 06.03.2012
Range Rover s-a ţinut de cuvânt şi a adus la Geneva un concept ce ne dezvăluie cum va arata un posibil Evoque decapotabil.

Vedeta standului Range Rover a fost conceptul Evoque Convertible. Deşi producătorul britanic a adăugat şi numele Concept în denumirea modelului, exemplarul prezentat pe stand şi în fotografiile oficiale pare foarte aproape de versiunea finală de producţie. De fapt, oficialii mărcii vor să testeze reacţia publicului pentru o eventuală versiune de serie a modelului Evoque Cabriolet. Land Rover a mai folosit acest tip de tactică şi pentru a măsura entuziasmul publicului vizavi de conceptele DC100, viitorul model Defender. 

Având în vedere succesul de care s-a bucurat modelului Evoque până acum, nu este exclus să vedem modelul decapotabil foarte curând în gama Range Rover. Gama de motorizări ar fi identică cu cea a versiunii cu plafon de metal, dar inginerii Land Rover spun că va fi mai grea cu aproximativ 75 kg din cauza ranforsărilor necesare. Dacă acest model va primi undă verde, Land Rover apreciază că produsul final ar putea fi pe piaţă în mai puţin de doi ani.

Range Rover Evoque Convertible Concept a fost desenat de directorul departamentului de design, Gerry McGovern şi echipa sa.

Conceptul foloseşte un sistem complet automat pentru acţionarea soft-top-ului şi are şi un sistem de protecţie împotriva răsturnării. La capitolul sisteme, Evoque-ul decaptabil nu a renunţat la atu-urile sale clasice: Terrain Respone, camere de luat vederi, park assist şi un sistem audio performant de la Meridian. Conceptul mai este dotat cu jante imense de 21 inch cu un design special. Dacă modelul Evoque decapotabil va fi produs, preţul său ar putea fi cu 10-15% mai mare decât al versiunii normale.

Via | Land Rover

 

Comentarii (2)

  • *****
    sper sa nu ramana un concept ...masina va avea un succes formidabil ...Range o sa atraga si clienti mai tineri
    2 1
  • Aiurea
    Am vazut in realitate un RR Evoque, arata extraordinar insa mi se pare o prostie sa faci un cabrio dintr-un SUV.Nu se potriveste si nu cred ca va deveni realitate. Vrei un cabrio sa mergi prin padure cu ea, cine te vede acolo, poate vreun urs.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru