Range Rover primeşte un nou motor diesel de 312 CP

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 28.05.2010
Generaţia 2011 a lui Range Rover, oferită începând cu jumătatea anului 2010, va fi disponibilă cu o nouă motorizare diesel V8, ce va dezvolta circa 312 CP şi 700 Nm.

Range Rover va primi un nou motor diesel în gamapentru a înlocui unitatea actuala de 3.6 litri. Propulsorul va avea o cilindree de 4.4 litri şi va furniza cu 15% mai multă putere decât actuala unitate, respectiv 312 CP şi un cuplu motor de până la 700 Nm – o creştere de 10%. Cuplat la o transmisie cu opt trepte, SUV-ul britanic poate să accelereze de la 0 la 100 km/h in 7.6 secunde şi să atingă o viteză maximă cu 208 km/h.

Consumul de carburant anunţat al acestui model este de 10.2 litri la 100 kilometri, iar emisiile de CO2 sunt de 264 grame per kilometru. Astfel, cei de la Range Rover au obţinut o îmbunătăţire şi în acest domeniu, de data asta doar de 10 procente. Cei de la Range Rover vor oferi modelul Sport în continuare şi în versiunea echipată cu un motor V8 supraalimentat de 5.0 litri, iar transmisia automată cu şase trepte a acestuia rămâne neschimbată.

Marca britanică de SUV-uri de lux va oferi două culori noi pentru modelul Range Rover Sport, acestea fiidn Baltic Blue şi Fuji Alaska White. Cele două culori noi sunt înlocuitoarele lui Buckingham Blue şi White.

Modelul va fi oferit cu noua motorizare începând cu jumătatea anului 2010, dar preţul unităţii este încă nedezvăluit.

Via | WorldCarFans

Comentarii (6)

  • 700 Nm =p~...numai iesi din scaun :))
    5 0
  • Victor
    Range Rover
    Era si timpul,motorul ala de 3,6l nu era nici cal nici magar,combina performantele unui V6 cu dezavantajele fiscale ale unui V8(atat consum cat si taxe fiind un motor peste 3l),aici in fine au un motor capabil de la care primesti atat putere cat si cuplu demne pentru un V8dar totusi sunt de parere ca ar mai avea nevoie de un motor V6..
    6 0
  • NEW V8
    ma bucur ca au scapat de motorul ala obosit, care aproape nici nu reusea sa miste masina de pe loc.
    1 2
  • de la cine ?
    stie cineva de la ce producator e luat ?
    0 0
  • de la Pejo
    o dau la plesneala, n-am nici cea mai mica ideee, doar o banuiala.
    0 1
  • mi se pare ca nu scot cine stie ce putere dintr-un motor de 4.4 litri si nici cuplu nu e deosebit ( in anul 2010 )
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru