Rapide se întoarce acasă: Aston Martin mută producţia în Anglia

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.06.2011
Aston Martin a anunţat că modelul Rapide va fi produs, începând cu 2012, la uzina britanică din Gaydon, acolo unde îşi are rădăcinile brandul britanic.

Aston Martin Rapide, sedanul coupe destinat a se bate cu Porsche Panamera ia naştere în prezent la uzina austriacă a conglomeratului Magna Steyr. Lucrurile se vor schimba însă începând cu anul viitor, constructorul britanic anunţând că producţia lui Rapide va reveni dincolo de Canalul Mânecii, la uzina mamă din Gaydon, Marea Britanie.

Oficialii Aston Martin au declarat că decizia a fost luată după ce la uzina din Gaydon au luat sfârşit lucrările de modificare menite să facă loc modelului cu patru uşi pe linia de asamblare. În aceste condiţii, asamblarea lui Rapide va demara în a doua jumătate a anului viitor.

Primele exemplare pre-producţie ale supercarului britanic au luat naştere în 2009 la uzina austriacă, producţia fiind demarată la capacitate totală abia un an mai târziu.

Ulrich Bez, preşedintele Aston Martin, a declarat: "În 2008 am avut unele restricţii la uzina din Gaydon, restricţii care ne-au împiedicat să producem Rapide aici. Modelul nostru cu patru uşi ar fi compromis procesul de asamblare al celorlalte produse.

Acum însă, Gaydon a devenit mult mai flexibil, mult mai bine organizat şi mult mai eficient. Este timpul ca Rapide să ia naştere la uzina mamă", a declarat Ulrich Bez.

via | carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru