Războiul eco: Chevrolet Volt, mai vândut decât Nissan Leaf în SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.04.2011
Chevrolet şi al său Volt se descurcă destul de bine pe piaţa din SUA. Americanii au reuşit să vândă mai multe exemplare decât rivalul complet electric, Nissan Leaf.

Chevrolet şi Nissan duc în prezent un război tacit pe segmentul vehiculelor ecologice. Japonezii mizează pe Maşina Anului în Europa, Leaf, în timp ce americanii au avantajul unui hibrid foarte popular, noul Volt. Pe piaţa americană, destul de receptivă la vehicule cu propulsie alternativă, Chevrolet Volt pare să surclaseze categoric modelul japonez, fiind mult mai bine primit de către publicul de peste Ocean.

În luna decembrie, când ambele maşini au fost lansate pe piaţa din SUA, Nissan a vândut 250 de unităţi Leaf, în timp ce subsidiarul GM a înregistrat 350 de Volt-uri livrate. În luna martie, Chevrolet a depăşit din nou Nissan, Volt totalizând 608 comenzi spre deosebire de cele doar 298 ale japonezului.

În total, Chevrolet a vândut 1210 exemplare Volt de la începutul anului şi până în prezent, pe piaţa din Statele Unite. Dacă luăm în calcul şi rezultatele de anul trecut, Volt atinge un total de 1536 exemplare vândute dincolo de Ocean, pe piaţa mamă.

via | egmcartech

Comentarii (5)

  • geo
    cifrele sunt total simbolice la potentialul pietei americane...se pare ca aceasta tehnologie mai are de asteptat....
    5 25
  • un cititor
    incetati sa mai faceti stiri din banalitati ca astea... VOLT e masina americana, iar americanii dorm cu steagul sub perna... la ce va asteptati?! stire era daca americanii recunosteau in mod oficial suprematia japonezilor
    40 8
  • de ce nu se compara Volt cu Prius...doua hibride
    Razboiul asta eco, e o facatura, Volt e hibrid, Leaf electrica
    38 9
  • nissan
    leaf
    Americanul se mai uita si la aspect(design). Leaf arata ca o cizma,e o masina foarte urata.Volt arata mult mai bine.
    16 35
  • Parerea mea este ca vanzarile mai slabe ale lui Leaf se datoreaza din doua motive: problemele din Japonia si increderea pe care americanii, mai nou, o au in masinile lor. Iar referitor la asta, am citit acum cateva zile cum ca Ford a avut cele mai mari vanzari luna trecuta in State din ultimii 10 ani.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru