Recall de 1,2 milioane de vehicule la Ford

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 07.12.2007
Toate automobilele Ford rechemate in service sunt de pe piata americana.

Esential

1,2 milioane vehicule au fost rechemate in service de Ford.

Ford a rechemat de pe piata americana circa 1,2 milioane de vehicule monovolum, SUV-uri si pickup-uri, pentru inlocuirea unui senzor al motoarelor care ar putea provoca blocarea acestora in timpul functionarii, anunta Mediafax.

Vehiculele echipate cu motoare diesel cu o capacitate de 7,3 litri s-ar putea bloca in trafic, existand astfel riscul unor accidente, se arata intr-un comunicat transmis de Ford Administratiei americane pentru Siguranta Drumurilor.

Printre vehiculele rechemate, construite in perioada 1997-2003, se afla modelul monovolum Serie E, SUV-ul Excursion si vehiculul pickup F-450 Super Duty.

Senzorul care prezinta riscul de a se defecta va fi inlocuit gratuit de dealerii Ford cu o noua versiune. Anul trecut, Ford a rechemat de pe piata circa cinci milioane de vehicule, pentru remedierea aceleiasi probleme.

"Au fost rechemate vehiculele care au o problema legata de intercatiunea comutatorului de dezactivare a controlului vitezei cu sistemul de franare care ar putea, in cazuri rare, sa duca la supraincalzire si, in ultima instanta, la aprindere”, a declarat Ray Nevi, director adjunct la biroul pentru siguranta al Ford.

Taguri: Ford

Comentarii (3)

  • george
    SUPEROFERTA?...
    Imi place de astia de la Ford ca nu se deranjeaza cu mizilicuri...Au recolte cu adevarat bogate...:))
    0 0
  • motorul nu e ford
    motorul este de fapt proiectat si produs de Navistar International Corporation si doar folosit de ford pana reusesc sa-si dezvolte si ei un motor similar, deci nu ei platesc pentru recall
    0 0
  • GREU DE SPUS...
    @ io

    Daca ar fi sa ma iau dupa prima parte a articolului as inlina sa spun ca vina e a producatorului motorului...ceea ce nu implica in mod automat si raspunderea financiara...depinde de intelegerea pe care au avut-o...

    Daca ar fi sa ma iau dupa ultima parte a articolului, FORD e singurul vinovat pentru situatia creata fiindca Navistar nu are nici o legatura cu sistemul de franare si cu pilotul automat (sistemul Cruise Control)...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru