Relatii aprinse intre Porsche si VW

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 09.09.2008
VW a cerut celor de la Porsche sa-si arate intentiile organizatorice inainte de a prelua pachetul majoritar de actiuni.

Esential

31% detine Porsche din pachetul de actiuni al Grupului VW.

Porsche este pe punctul de a-si mari participatia in cadrul grupului VW de la 31% la 50%. In apropierea acestei tranzactii istorice au inceput tensiunile intre cele doua branduri germane, Porsche si Volkswagen.

Volkswagen a cerut companiei Porsche sa explice clar ca nu va interactiona cu operatiunile desfasurate de ei, in contextul in care cel mai profitabil producator auto din lume exercita presiuni chiar si inainte de o preluare efectiva a pachetului majoritar de actiuni.

Relatia aprinsa intre cele doua companii a inceput odata cu anuntul preluarii pachetului majoritar la VW de catre Porsche.

Evolutia discutiilor dintre cele doua entitati a culminat chiar cu o pozitie radicala din partea CEO-ului VW, Martin Winterkorn, care a amenintat ca va demisiona in cazul in care Porsche o sa continue politica agresiva.

Din punctul de vedere al productiei, relatia dintre cele doua companii exista. Facilitatile de productie detinute de VW lucreaza pentru componente ale modelului Cayenne si pentru viitorul model Panamera.

Cea mai neagra parte a relatiilor dintre Porsche si Vollswagen este legata de pozitia sindicatului muncitorilor VW. Reprezentantii sindicali se tem de disponibilizari si reduceri salariale. Un alt punct controversat este dorinta CEO-ului Porsche, Wendelin Wiedeking, de a exista un numar egal de reprezentanti in staff-ul de conducere al companiei, chiar daca VW are de 20 de ori mai multi angajati decat Porsche.

Via | Automotive News

Comentarii (1)

  • Mini-romanu'
    Ar fi excelent ...
    ... sa nu se inteleaga si sa pice deal-ul.

    Astfel intreaga industrie auto va avea de castigat, pentru ca fiecare o sa-si vada de specialitatea lui.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru