Renault confirma: Twizy va fi produs in serie!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 06.11.2009
Conceptul electric Twizy va fi produs in serie incepand cu anul 2012. Modelul se va adresa celor care au nevoie de o alternativa practica in orase.

Esential

2012 este anul in care Renault Twizy va intra in productia de serie.

Renault a confirmat faptul ca va produce in serie prototipul electric Twizy Z.E., prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie. Vestea este una foarte interesanta in conditiile in care conceptul francez parea sa se preteze cel mai putin unei productii de serie din cauza liniilor sale inovatoare si prin caracterul propriu unei masini atipice, cu doua locuri asezate unul in spatele celuilalt.

Twizy masoara 2.3 metri si are patru roti, reprezentand alternativa ceva mai practica la un scuter sau o motocicleta clasica. Renault nu va fi singurul producator care se va orienta spre o astfel de masina, Peugeot (prin conceptul BB1) si Lumineo (prin modelul Smera, care va intra o productie in foarte scurt timp) fiind virtualii viitori concurenti ai celei mai mici clase de masini de oras.

Conform primelor informatii legate de Twizy, acesta va avea o autonomie de 100 de kilometri, motorul urmand sa se ridice la 20 de cai putere. Noul model Renault va fi disponibil exclusiv in versiune electrica si va fi produs la uzina Renault din Valladolid, Spania.

via | Renault

Comentarii (4)

  • sper sa ii puna o usa completa. . . . pe la noi bate crivatzu' :D

    in rest , toate bune, avand in vedere ca ( cel putin in bucuresti) majoritatea masinilor pe care le vad pe strada nu contin decat "sofer" ..... o gaza d'asta mica, cu aer conditionat, mp3 si un motoras electric ( sau 4 :P ) care scoate "suta" in 5-7 sec o sa fie o "moda" de sine statatoare ;)
    4 0
  • catalinB
    pare facut pentru drumuri impecabile... e perfect de bucuresti =))
    1 0
  • pRESIMT ca gargarita asta electrica trece de 10 mii de euro. Avand in vedere ca se estimeaza ca in 2012 criza o sa fie o amintire.
    0 0
  • CE CRED EU?????
    este ca renault nu va scoate uratania asta in serie.
    in primu rand e prea urata ca sa fie cumparata
    in al 2-lea este prea futurista.
    si in al 3-lea rand nas catalogao masina pt ca este un bmw c1 cu 4 roti
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru