Renault, Fiat si BMW si-au marit productia in august

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.09.2009
Luna august a adus cresteri ale productiei de automobile din Europa pentru majoritatea constructorilor care au fabrici pe Batranul Continent. Cea mai insemnata crestere a avut-o Renault, iar modelul cu cea mai mare crestere este Twingo.

Potrivit celor de la JD Power, aproape toti producatorii europeni de automobile si-au marit productia in decursul lunii august a acestui an. Cele mai importante cresteri au fost inregistrate la Renault, Fiat si BMW, dar fabricile celor de la Citroen, Peugeot, Ford, Skoda si Toyota si-au marit si ele productia. Astfel, Renault a marit productia cu 78.1 procente, atingand 49.145 unitati. Productia modelului Renault Twingo a crescut si ea cu 82.3 procente, cererea atragand fabricarea a 9.906 exemplare ale acestui model doar in luna august.

Fiat a marit productia cu 62.7 procente, pana la nivelul de 40.645 unitati, pentru a putea atinge nivelul cerut de clientii sai pentru Doblo si Fiorino, iar bavarezii de la BMW au marit productia cu 38.1 procente, atingand pragul de 43.837 unitati, gratie numarului crescut de comenzi pentru modelele din gama Seria 5. Ceilalti constructori de automobile care au fabrici in Europa au marit si ei productia, dar la un nivel mai scazut.

Printre constructorii europeni care au marit usor productia din luna august putem enumera Citroen, Peugeot, Ford, Skoda si Volkswagen. Japonezii de la Toyota au marit si ei productia la fabricile lor din Europa.

Potrivit specialistilor din industrie, cresterea productiei este datorata cererii crescute provenite de la programele de innoire ale parcului auto, desfasurate in aproape toate tarile din Europa.

Cu toate acestea, programele de tip "Rabla" desfasurate in Europa nu au reusit sa readuca productia la nivelul anilor precedenti, luna august avand o valoare cu 14.4% mai mica fata de cea inregistata in anul 2008. Aceasta a fost cea de-a doua pierdere in materie de volum inregistrata pana acum in anul 2009. Cea mai mica scadere inregistrata in acest an la nivelul productiei de automobile din Europa a avut loc in luna iulie, cand au fost produse 1.476.041 unitati, cu 11.4% mai putin fata de aceeasi luna a anului trecut.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (1)

  • Twingo e asa frumos !
    Pacat ca Twingo nu se importa si in Romania... mai ales ca se fabrica la doi pasi de noi... dar intr-un fel romanii au ales si asta e inca o dovada a nivelului scazut de cultura auto la care ne aflam :(
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru