Renault-Nissan deschide centru tehnic in India

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 06.09.2007
Initiativa aliantei fraco-nipone face parte din planul de extindere masiva pe piata indiana.

Renault si Nissan au anuntat ca vor deschide, la inceputul anului viitor, un centru tehnic in Chennai, in sudul Indiei, care va sustine serviciile de inginerie si alte activitati derulate in fabricile celor doua companii din intreaga lume, informeaza Mediafax.

Centrul va furniza o serie de servicii, inclusiv suport pentru constructia de masini, design, managementul costurilor si dezvoltarea sistemului informatic, urmand ca pana in 2010, sa ajunga la peste 1.500 de angajati.

Parteneriatul franco-japonez vizeaza implicarea agresiva pe piata din India, cele doua companii anuntand deja cateva proiecte de constructii de masini si camioane, impreuna cu parteneri locali ca Mahindra&Mahindra si Ashok Leyland.

Renault a inceput recent si negocierile cu Bajaj Auto, cel de-al doilea producator indian de motociclete, pentru a stabili daca pot construi impreuna o masina de 3.000 de dolari, care sa concureze cu modelul de 2.500 de dolari al Tata Motors. In acest proiect va fi inclusa si compania Nissan.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Pragmatism
    Nu ar fi de loc de mirare ca Renault sa renunte la centrul de proiectare din Romania datorita problemelor aparute sa inceapa sa apara designuri pt europeni din India.
    Acolo li se vor oferi conditi de munca superioare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru