Renault-Nissan face model electric in Israel!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.01.2008
Carlos Ghosn si premierul Israelului au semnat un acord prin care Renault-Nissan va face un model electric.

Esential

100 de km va avea autonomie de rulare modelul electric construit de Renault-Nissan in Israel.

Astazi dimineata va anuntam ca boss-ul Renault-Nissan se afla in Israel pentru a discuta o eventuala colaborare cu statul evreu pentru construirea unui model electric. Se pare ca runda discutiilor s-a desfasurat intr-un ritm furibund, iar cele doua parti au ajuns la o intelegere, ba chiar la un acord.

Astfel, Renault-Nissan a incheiat un parteneriat pentru inceperea productiei de serie a unor masini propulsate electric destinate pietei din Israel, in cadrul unui proiect de dezvoltare a unor surse alternative de energie controlat de companii israeliene, informeaza Mediafax.

Primele vehicule electrice vor fi disponibile in Israel in jurul anului 2011, conform presedintelui Renaul-Nissan, Carlos Ghosn. "Va fi cea mai ecologica masina produsa in serie de pe piata", a declarat Ghosn la o ceremonie organizata in biroul premierului israelian Ehud Olmert.

La investitia initiala, de 200 de milioane de dolari, participa holdingul Israel Corp, alaturi de banca de investitii Morgan Stanley si alti investitori privati.

Israel Corp va investi 100 de milioane de dolari in proiect si a semnat acorduri cu alti investitori. Familia Ofer, care controleaza Israel Corp, va participa cu 30 de milioane de dolari prin intermediul unei companii private, in timp ce alti investitori vor veni cu alte 70 de milioane de dolari.

Proiectul, denumit Better Place, este condus de fostul director al SAP, Shai Agassi, si va include si dezvoltarea unei retele de centre de reincarcare a bateriilor electrice ale masinilor. O companie mixta formata de Nissan si grupul japonez NEC a creat o baterie pentru vehicule electrice, pe care o va produce in serie.

Modelul electric va avea o autonomie de 100 de kilometri in cazul traficului de oras si de 160 de kilometri in afara localitatilor. Automobilul poate accelera de la zero la 100 km/h in 13 secunde si poate atinge o viteza maxima de 110 km/h.

Taguri: Nissan, Renault

Comentarii (2)

  • Da
    Admir Renault ! Si de data asta sunt primii !!!
    0 0
  • Nu sunt chiar primii, dar aproape. Sa nu uitam de Tesla, printre altele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru