Renault-Nissan intra pe piata vehiculelor electrice

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.05.2008
Alianta franco-nipona va lua parte la proiectul Better Place, sustinut de omul de afaceri israelian Shai Agassi.

Esential

1 miliard de dolari ar putea fi valoarea investitiei sustinute de Renault-Nissan.

Renault-Nissan ar putea investi pana la un miliard de dolari in productia de modele electrice, a declarat Shai Agassi, fondator si director general al proiectului israelian Better Place.

Acesta este costul unui program de contructie de masini pe termen de trei ani", a precizat Agassi intr-o conferinta de prezentare a unui prototip de masina cu motor propulsat de o baterie electrica, sustine Mediafax.

Acordul prevede productia de serie a modelelor auto electrice, in cadrul unui proiect care vizeaza dezvoltarea unor surse alternative de energie si reducerea dependentei de petrol.

Mai multe modele alimentate electric vor fi disponibile pe piata din Israel, in acest an, in principal pentru demonstratii. Renault va pune la dispozitia Better Place vehiculele, in timp ce Nissan a creat o baterie pe litiu-ion. Bateriile vor avea o autonomie de functionare de 160-200 de kilometri.

Better Place va construi primele baterii in Israel si Danemarca, urmand sa le lanseze pe piata in 2010. Compania DONG Energy din Danemarca a semnat recent o scrisoare de intentie cu Better Place pentru lansarea pe piata daneza a masinilor propulsate electric, bateriile urmand sa fie incarcate folosind energie eoliana.

Taguri: Nissan, Renault

Comentarii (1)

  • in sfarsit...
    in sfarsit vedem ca se pun bazele unui proiect concret....ce ar putea sa atinga doua tinte dintr-un foc:- reducerea dependentei de Rusia/Iran/Venezuela and co.- reducerea poluarii si eficientizarea activitatilor de zi cu ziProbabil ca astfel de proiecte au fost tinute mult timp sub cheie din cauza intereselor grupurilor petroliere (situatie similara cu producatorii de tutun; care continua sa activeze desi este clar ca nu produc nimic bun) dublata de lipsa de interes a unor mari producatori auto care sa sustina astfel de proiecte. Pana acum am vazut doar niste scutere carenate pe post de autovehicule electrice, iar hibridele (desi sunt un pas spre eficienta energetica) nu au putut da tonul catre o schimbare majora in piata auto.Sa speram ca vor fi accesibile; pentru ca un automobil 100% electric ar scapa de multe componente regasite la un automobil clasic.Asteptam si alti producatori sa investeasca/cerceteze in aceasta directie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru