Renault: Profit de 865 milioane euro in 6 luni

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 24.07.2008
Grupul francez Renault a inregistrat rezultate financiare pozitive in primul semestru al anului.

Esential

865 de milioane de euro este profitul operational al grupului Renault in primul semestru al anului.

Grupul Renault a anuntat rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an. Asadar, cifra de afaceri a grupului francez a atins valoarea de 20.9 miliarde de euro, in crestere cu 2,3% fata de aceeasi perioada a anului 2007.

Fara a lua in calcul efectul ratei de schimb defavorabile, cresterea se situeaza la 4.9%. Grupul Renault a inregistrat pentru perioada analizata un profit operational de 865 milioane euro, ceea ce reprezinta 4,1% din cifra de afaceri, fata de nivelul 3,5% inregistrat pe primul semestru al anului 2007.

In ceea ce priveste rezultatele economice venite din vanzarea de automobile, profitul operational este de 598 milioane euro, reprezentand 3.0% din cifra de afaceri, fata de 2.3% pe primul semestru 2007.

Aceasta crestere se datoreaza in special reducerii de costuri, strategia numarul unu la nivel de grup. In primul semestru, Renault a inregistrat o scadere a costurilor de cumparari cu exceptia efectului produs de materiile prime, a cheltuielilor generale si a costurilor de garantie.

Via | Renault 

Taguri: Renault

Comentarii (1)

  • Dacia
    da din care 700 mil euro de la loganuri ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru