Renault renunta la 5.000 de angajati

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 10.09.2008
Renaul a anuntat un program de disponibilizari care afecteaza circa 5.000 dintre angajatii grupului francez.

Esential

5000 de angajati disponibilizeaza Renault in toata lumea, dintre care 4.000 in Franta.

Renault a anuntat un plan de restructurari necesar pentru a indeplini obiectivele privind profitul pe acest an, pe fondul problemelor existente pe pietele dezvoltate, transmite Mediafax, citand Reuters.

Consiliul pentru forta de munca din cadrul companiei s-a reunit in sedinta, la sediul Renault de langa Paris, pentru a stabili detaliile planului, care ar putea duce la reducerea numarului de angajati cu cateva mii, de la nivelul actual de 134.000 de persoane.

Renault a redus tinta de vanzari pentru 2009 de la 3.3 milioane la 3 milioane de automobile, din cauza incetinirii inregistrate pe principalele sale piete. Sindicatele se asteapta ca Renault sa renunte la 6.000 de locuri de munca in intreaga lume, din care 4.000 in Franta, respectiv 1.000 la uzina Sandouville, unde este produs modelul Laguna, care a inregistrat vanzari sub asteptari.

Conform presei franceze, din cei 4.000 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati in Franta circa 3.000 de persoane nu lucreaza in productie, ci reprezinta personal auxiliar.

O prima faza a disponibilizarilor a fost facuta prin oferirea unor stimulente financiare. In aceasta prima etapa au fost angrenati circa 3.000 de angajati.

Sindicatul muncitorilor de la Renault estimeaza ca vor fi disponibilizati in total un numar de 6.000 de angajati, motiv pentru care a declansat greva la toate centrele Renault pana joi, 11 septembrie.

Constructorul francez nu este singura companie importanta din industria auto care reduce productia si personalul din cauza turbulentelor economice globale si cresterilor puternice ale preturilor materiilor prime si petrolului.

Via | Autoactu via Reuters via Leblogauto

Taguri: Laguna, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru