Renault si Nissan vor produce si mai multe modele impreuna pentru a economisi bani

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.05.2009
Criza economica care afecteaza industria determina cel de-al treilea producator al lumii, alianta Renault-Nissan, sa stadardizeze platforme si solutii pentru a face economie.

Renault si Nissan au identificat o masura de reducere a costurilor, principala solutie fiind o colaborare mult mai stransa la nivelul modelelor dezvoltate in comun.

Carlos Ghosn, presedintele aliantei, a numit o echipa formata din sase oameni de la Nissan si cinci de la Renault al carei scop este de a accelera parteneriatul dintre cele doua marci prin implementarea unor programe de activitate comuna si de standardizare a segmentelor.

Primul pas in dezvoltarea comuna a unor modele a fost deja facut, in conditiile in care uzina Renault din Brazilia va produce doua modele Renault iar uzina Nissan din Africa de Sud va gazdui productia a doua modele Renault. Pana la sfarsitul lui 2009, 11 vehicule vor fi produse in in comun de cei doi constructori.

O alta arie comuna de munca va deveni cea logistica, Nissan si Renault urmand sa imparta activitatea centrelor CKD si a nivelului de componente auto, stadardizand fluxul logistic. Unul dintre cele mai importante segmente care vor deveni comune va fi cel al motoarelor, procentul de stadardizare a componentelor intre cele doua marci urmand sa fie accelerat.

In acest moment, 50% dintre componentele motoarelor Renault si Nissan sunt comune.

Colaborarea stransa dintre Renault si Nissan se va resimti si la nivelul platformelor, care astazi sunt comune in proportie de 70%. Un exemplu punctual de standardizare a componentelor este sistemul de aer conditionat, care va fi acelasi pe 24 de modele si versiuni Renault si Nissan din segmentele B si C.

via | Just-auto

Comentarii (5)

  • Globalizare
    Dupa ce proprietarii de Lamborghini s-au plans de cadranele de R8 din bordul masinilor, se pare ca si Reno va "prelua" fortat de criza moda adoptata si de VW.
    6 4
  • cristi
    dacia
    urmeaza productia in dacia a modelelor renault si nissan
    2 3
  • cristian
    pacat pt Nissan
    S-a dus in jos de tot Nissan cu Renault.

    Fiabilitatea si calitatea s-au dus in jos o clasa.

    Nici acum dupa ceva ani motoarele diesel renault nu s-au obisnuit cu masinile Nissan.

    Parca e ceva anti-natura si pe buna dreptate.

    Pacat de sasiurile, platformele si sisteme de tractiune pe care le au in dotare.
    6 4
  • erata
    uzina Renault din Brazilia va produce doua modele Nissan
    0 0
  • Semtex
    @cozappz
    Vad ca incultura e promovata la rang de virtute aici ! Afla tu ca "Reno" se scrie de fapt Renault !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru