Renault Twingo RS se află la ultima generaţie

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.04.2012
Adio, Twingo RS! Cel mai mic membru al gamei de performanţă de la Renault nu se ridică la pretenţiile de vânzări ale şegfilor Renault şi va dispărea din gamă odată cu apariţia următoarei generaţii Twingo.

Fanii gamei RS de la Renault care vor să intre în viitor în posesia unui exemplar Twingo trebuie să se grăbească. Conform unor informaţii care vin din Australia, actuala generaţie a lui Twingo este ultima care va dispune de o versiune de performanţă RS. Renault va rămâne, astfel, doar cu Clio RS şi Megane RS.

Motivele eliminării lui Twingo RS din portofoliu sunt legate mai ales de lipsa performanţelor în vânzări. Conform declaraţiilor lui Jean Calcat, unul dintre cei responsabili de gama RS la nivel internaţional, Twingo RS are dificultăţi reale în a atinge ţintele de vânzări pe care le impun şefii Renault, iar dezvoltarea unei noi generaţii este considerată pur şi simplu neprofitabilă.

"Ar trebui să vindem tone, dar nu e cazul. Unul dintre motive este faptul că marea parte a tinerilor care intră în targetul acestui model nu au mijloacele pentru a investi într-un model care costă 16.900 de euro. Pe de altă parte, sunt multe voci care susţin că Twingo RS nu e un RS adevărat, ceea ce este complet injust.

Aceştia din urmă preferă să-şi achiziţioneze un Clio RS second-hand. În ziua de azi, tinerii interesaţi de compactele sportive susţin că e nevoie de cel puţin 200 CP pentru ca o maşină să poată fi considerată credibilă", susţine calcat într-un interviu acordat jurnaliştilor australieni cu ocazia lansării noului Twingo facelift la Antipozi.

Viitoarea generaţie Twingo este dezvoltată de Renault în colaborare cu Mercedes-Benz şi vă apărea pe piaţă în 2014. Mercedes va scoate propria versiune a modelului, aceasta urmând să fie comercializată sub sigla Smart.

via | caradisiac

Comentarii (12)

  • jake sully
    Nu se poate!!!Cum asa??!!??...Da' ce zice fanii Reno???...Acu' cand VW voia sa faca GT din UP???Cu cine o sa se mai bata saracutu'??
    7 28
  • twingo rs
    ultimul mohican
    30 4
  • CodrutC
    Cand apare in Romania facelift-ul ? Suntem intarziatii Europei ?
    12 17
  • Renault MARKETING
    Conducatorii de la Renault, si in general francezii se pricep foarte bine la marketing, asa ca pentru a impulsiona vanzarile acestui model, si in special pentru a atrage atentia gamei RS ce au zis ei... "Hai sa zicem ca va fi ultimul."
    Scenariu posibil: vor creste vanzarile viitorului Twingo RS... vazand ca acestea au crescut, decizia va lua o intorsatura "neasteptata" sub pretextul:"tinand cont ca au crescut vanzarile ne simtim datori clientilor nostri sa mai lansam inca o noua varianta....si inca una"
    2 16
  • Imi amintesc ca acum cateva luni citeam un reportaj pe un mare site auto englezesc unde spuneau ca una din problemele lui Twingo RS era pretul cam mare si nu prea se simtea feeling-ul RS precum la un Clio. Iar ca factor de cumparare era "nu", ci Clio RS sau Fiat 500 Abarth, ambele aproape noi. Am considerat atunci neintemeiata concluzia lor. Din cate stiu Renault Sport niciodata nu a dat gres cu masinile de serie. Se pare ca m-am inselat...
    Mai sunt unii care considera ca pretul lui Twingo este oricum cam mare si uneori il cam ameninta pe Clio in privinta asta.
    4 14
  • @CodrutC
    Twingo FACELIFT se vinde de cateva luni in Romania. Daca nu stiai, e problema ta. Tu esti singurul intarziat.
    10 4
  • renault
    si asa o sa dispara incet incet toate frantuzismele:)
    5 12
  • un fan
    @sandman
    Vrabia malai viseaza ! Urmareste clasamentul marilor concerne pe 2012 anul viitor si mai vbim noi :))
    10 2
  • CodrutC
    @mihai
    Intarziat esti tu , RS-ul nu se vinde , desteptule ce esti , versiunea normala e alta mancare de peste
    5 8
  • @CodrutC
    Invata-te sa te exprimi si pe urma fa pe desteptul ! Exprimarea ta a fost "cand apare in Romania facelift-ul" , nu ai facut referire la niciun RS.
    9 2
  • CodrutC
    @io
    Nu am zis "cand apare in Romania twingo facelift" , am zis doar "facelift" deoarece in articol este vorba de RS , nu poti sa judeci si singur ? trebuie sa iti dau "mura in gura" ?
    2 2
  • @CodrutC
    Twingo ante-facelift s-a comercializat in Romania, nu si versiunea RS, deci e absurd sa te intrebi cand apare actualul RS, cand noi n-am avut nici macar vechiul RS. Tocmai de aceea exprimarea ta este scoasa ca din partea dorsala.
    Oricum, totul depinde de cerere. Nu are cum Romania sa se fi trezit si sa spuna "wow, vrem acum Twingo RS si avem banii cu care sa dovedim acest lucru" .
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru