Renault va produce Sandero in Africa de Sud

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 18.07.2008
Renault a anuntat ca din 2009 va produce modelul Sandero cu volan pe dreapta in Africa de Sud.

Esential

80 de milioane de euro va investi Renault-Nissan in fabrica din Pretoria.

Renault a anuntat ca va incepe din 2009 productia modelului Sandero in Africa de Sud. Modelul Sandero produs in fabrica Rosslyn, Pretoria, va fi comercializat in Africa de Sud si va beneficia de specificitatile pietei locale, in speta va fi proiectat cu volanul pe partea dreapta.

Sandero va fi un model destinat maselor si va reprezenta inceperea productiei Renault pentru prima data in Africa de Sud”, a declarat Xavier Gobille, directorul Renault din tara africana. In fabrica de la langa Pretoria, se produce deja modelul pick-up Nissan NP200.

Renault-Nissan va investi circa 80 de milioane de euro in fabrica africana, in vederea cresterii capacitatii de productie de la 40.000 la 68.000 de unitati pe an.

Nu se cunoaste daca modelul Sandero cu volan pe dreapta, care urmeaza sa fie lansat in Marea Britanie, va fi produs tot in Africa de Sud.

Via | Renault 

Taguri: Renault

Comentarii (9)

  • sigur ca da...
    mihai
    va dati seama cat de buna va fi...!!!..:D
    0 0
  • Vocea Poporului
    Bravo Dacia&Renault!
    pff... masina romaneasca.. cum sa nu fie buna? ;)) apropo, va rog mult, daca cineva vrea sa jigneasca si sa injure si sa isi bata joc de Dacia din nou, sa o faca in limba engleza, sau ma rog, in ce limba vrea el. cred ca cel mai dezgustator lucru ar fi sa vezi un roman care isi bate joc de marca masinii care ne reprezinta tara, probabil ca desteptii care vor lasa comentarii jignitoare la adresa Dacia sunt niste incultii fara creier care n'au tinut in viata lor mana pe inima cand se canta imnul national. o zi buna!
    0 0
  • vocea popoului
    salutare,

    in primu rand vreau sa te intreb ceva?!? Ai cumva afaceri cu statu de esti asa nationalist?Eu nu am si "nu dau 2 lei pe tricolor" si trebuie sa mai spun de ce se vede zilnic ce panarama de tara avem.
    0 0
  • bravo GIGI..
    ..poi de dacia ce sa mai zic???..:D
    0 0
  • Vocea Poporului
    pt domnul gigi
    nu am nici o afacere cu statul, dar asta e tara mea. intradevar se afla intro situatie grea datorita persoanelor ca dumneata, care isi bat joc de ea dupa cum le pica interesul. ar trebui sa fiti exilat domnule gigi. o zi buna
    0 0
  • pt Vocea Poporului
    Daca Dacia e marca masinii care ne reprezinta tara de ce e facuta de francezi? Si chiar si asa pot sa imi bat joc de Dacia pentru ca exista libertatea de exprimare in afara de asta tara asta nu ma reprezinta pe mine. Nu am avut nici un beneficiu de pe urma faptului ca m-am nascut si platesc impozit aici. Ba da, am scapat de spalarea creierului in armata (mare avantaj).

    Iti recomand sa aperi cu mai multa convingere marci adevarate create si dezvoltate in tara asta, precum cele din domeniul IT si sa renunti sa sustii cu atata abnegatie Dacia care de la infiintare in 1950-60 a fost 80-90 % frantuzeasca.

    Patriotu lu' Poisson!!!
    0 0
  • Vocea Patriotului Nationale
    ...facuta de francezi
    Theo, esti un exponent de marca al generatiei tinere de azi, pentru care libertatea de exprimare inseamna sa injure peste tot, sa ia in deradere tot, o generatie fara repere morale, fara scara de valori, o generatie spalata pe creier, manelizata si becalizata. Iti doresc o emigrare placuta in taberele de "nomazi" din Italia. Poate asta te va reprezenta. Du-te si ia si altii cu tine!
    Dacia, chiar daca e detinuta de francezi, iti place sau nu, este o marca nationala si reprezinta Romania in domeniul auto. Dupa logica ta de mamaliga, acum Land Rover si Jaguar nu mai sunt marci britanice ci indiene, pentru ca sunt detinute de indienii de la "faimoasa" companie Tata.
    0 0
  • pt Vocea Poporului
    Oooo, tuuu, mare intelept al vremurilor trecute si viitoare, DA! Sunt intr-adevar un exponent de marca al generatiei tinere de azi, dar daca citesti postul meu vei vedea ca spre deosebire de tine nu am injurat, nu te-am jignit, nu te-am atacat personal si nu am facut presupuneri jignitoare la adresa ta. O voi face acum cu grija:

    Pentru linistea ta sufleteasca urasc manelele, manelistii, tiganii, (emigranti sau nu) si pe adeptii lui Berbecali.

    Dar in "logica" ta, daca nu imi place Dacia-Renault sunt tot ceea ce ai scris tu mai sus? Nu ti se pare "putin" exagerat? Apoi am zis ca "pot sa imi bat joc de Dacia pentru ca exista libertatea de exprimare", dar NU AM FACUT-O, nu stiu daca ai capacitatea de a intelege diferenta. Poate o ai, dar ai dovedit contrariul.

    Revenind la proportiile Renault in Dacia, Dacia 1100 = renault 10, Dacia 1300 = Renault 12, produse in masa amandoua pana la Lovilutie cu modificarile inerente evolutiei tehnologiei auto, dar mult insuficiente pentru necesar. Apoi au venit Nova, Supernova, si Nasolentsa care s-au produs putine (ATENTIE!!!) in raport cu numarul celor produse anterior, Apoi s-au intors francezii si au inceput sa le faca pe ale lor la noi. Deci procentul dat de mine (Dacia e 80-90% frantuzeasca) este chiar indulgent.

    As aprecia daca nu m-ai jigni in raspunsult tau, (daca mai ai ceva de comentat) draga domnule exponent de marca al generatiei batrane.
    0 0
  • raduku
    Africa de S.
    Este nasol daca va fi produsa acolo. Eu speram sa fie produsa in tara. Sper sa nu fie o noua "strategie" a lui Renault sa ne paraseasca. Cauzele ar pute fi: intrarea lui Ford si miscarile sindicale de la Renault. Parearea mea...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru