Renault va rambursa o parte din suma împrumutată de la statul francez

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.06.2010
Renault va plăti 500 de milioane de euro din cele 3 miliarde împrumutate de la statul francez în cursul anului trecut. Întreaga sumă va fi înapoiată până la finalul acestui an.

Esential

3 miliarde de euro a împrumutat Renault de la statul francez în 2009.

Renault a anunţat prin vocea preşedintelui Carlos Ghosn că va plăti 500 de milioane din datoria de 3 miliarde de euro pe care producătorul din Hexagon o are la guvernul francez. Banii au fost primiţi ca ajutor de stat în momentele grele prin care a trecut industria în cursul anului trecut, relativa revenire a pieţelor auto europene dându-le francezilor ocazia de a înapoia o parte din suma totală. Aceeaşi sumă (3 miliarde de euro) fusese primită şi de PSA Peugeot-Citroen.

"Carlos Ghosn a anunţat că Renault şi PSA s-au înţeles să înceapă rambursarea împrumutului, prima rată urmând să fie plătită în acelaşi timp. Pieţele financiare s-au schimbat. Atunci când am primit împrumutul, era practic imposibil să ridici bani, deoarece lichidităţile erau limitate. Acum avem suficienţi bani cash. E o chestiune de schimbare a mediului financiar", a anunţat un purtator de cuvânt al celor doi producători francezi. Dacă piaţa va continua să progreseze ca până acum, Renault îşi va plăti integral împrumutul până la sfârşitul acestui an.

Conform oficialului francez, sumele împrumutate de la guvernul francez au fost utilizate de Renault la operaţii importante, precum dezvoltarea modelelor noi, care aveau nevoie de finanţare prioritară.

via | Just Auto (înreg.)

Taguri: Franta, Renault

Comentarii (4)

  • Semtex
    Daca va amintiti asta-i motivul pt care protestatu la salonul auto de la Geneva, nespalatii aia, asa-zisi ecologisti... vezi-doamne Renault a primit mocangeala de la statul francez pt dezvoltarea unor modele "extrem de poluante" precum Duster... acum Renault inapoiaza banii statului francez... ce mai spun "ecologistii"??

    http://www.automarket.ro/stiri/video-primii-contestatari-ai-lui-dacia-duster-ecologistii-din-franta-29639.html
    5 0
  • @semtex
    acum ecologistii nu mai au bani sa iasa in fata vorbeasca, prefera sa plateasca rata la duster.
    4 0
  • Extraordinar, ce sa zic !?!
    De ce se lauda ca isi platesc datoriile? A ajuns asta o mare calitate, nu e normal?

    Socialism ordinar, nici macar stiintific...
    0 4
  • @Maka
    in loc sa-ti imprastii elucubratiile astea ca diareea mai bine ai pune mana pe o carte... nici macar tu nu stii ce ai scris...
    In perioada asta de criza economica toate statele producatoare de automobile si-au sprijinit marcile intr-un fel sau altul... SUA a acordat ajutor pt GM, Chrysler si Ford, Spania a acordat sprijin financiar pt seat, Germania a facut presiuni asupra SUA pt salvarea Opel, China si India au acordat facilitati importante industriei proprii...
    Informatiile legate de imprumutul Renault sunt extrase din interviurile pe care le da periodic Carlos Ghosn. Sunt informatii publice de interes general. Nu se lauda nimeni. Sunt doar niste raspunsuri la intrebarile jurnalistilor.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru