Renault, vinovati pentru discriminare rasiala

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.04.2008
Curtea de Apel din Versailles a obligat Renault la plata unor daune morale catre doi fosti angajati de culoare.

Esential

156.000 de euro este suma totala pe care Renault trebuie sa o plateasca pentru prejudicii morale si profesionale celor doi fosti angajati.

Compania Renault a fost gasita ieri vinovata in procesul pe care doi fosti angajati i l-au intentat pe motiv de discriminare rasiala.

Curtea de Apel din Versailles a obligat Renault sa verse in contul lui Lucien Breleur, fost electrician la o uzina Renault intre 1971 si 2003, 88.000 de euro daune pentru ca avansarea in cariera i-a fost stopata de compania franceza. De asemenea, Daniel Kotor va primi 68.000 de euro pentru aceleasi motive, acesta din urma activand intre 1983 si 2004 ca agent administrativ in companie.

Curtea a analizat linia carierei celor doi barbati de culoare in comparatie cu cea a altor zece angajati Renault, considerand ca drepturile le-au fost restrictionate, cariera fiindu-le abordata incorect de catre angajator. Alti trei fosti angajati Renault care au intentat proces fostei lor companii din acelasi motiv au pierdut procesul.

via | wheels.co.za  

Taguri: Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru