Retea de alimentare pentru masinile electrice

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 30.10.2007
Un grup de companii va realiza un sistem de alimentare a masinilor electrice in Europa si SUA.

Israel Corp, Vantage Point Venture Partners, dar si fostul presedinte al Bancii Mondiale, James Wolfensohn, si magnatul Edgar Bronfman, din domeniul bauturilor spirtoase, vor investi 200 milioane de dolari intr-o retea la nivel mondial de alimentare cu energie a automobilelor cu motoare electrice.

Planul de reinventare a industriei auto prin intermediul modelelor cu motoare electrice alimentate de baterii a fost pus la punct de Shai Agassi, fost candidat la postul de director general al companiei de software SAP, transmite Mediafax.

Shai Agassi nu vrea insa sa produca masini, ci sa creeze o infrastructura de statii de alimentare a bateriilor in Statele Unite, Europa si statele in curs de dezvoltare. Vanzarile realizate prin intermediul noului sistem, numit Better Place, vor fi realizate pe baza de abonament iar costurile asociate vehiculelor vor fi acoperite prin leasing si credite.

 "Sistemul este similar cu cel folosit in domeniul telefoniei mobile. Daca priviti Tesla ca pe iPhone, noi suntem AT&T", a declarat Agassi.

Agassi a declarat ca vehiculele prototip vor fi testate la inceputul anului 2008, iar compania va incepe vanzarile si operatiunile de service in decurs de doi ani. El a adaugat ca doreste sa obtina sprijin din partea guvernelor si a producatorilor de automobile.

Sistemul ar putea atrage un interes mai mare in Europa, unde pretul benzinei este aproape de doua ori mai mare decat in Statele Unite. Agassi a fondat, in 1992, compania de software TopTier, in Israel, pe care ulterior a transferat-o in Californa. TopTier a fost preluata, in 2001, de compania germana SAP.

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Electricitate
    In prezent incarcarea masinilor electrice se poate face pe gratis in parcarile de la unele Wall Mart si chiar si unele intreprinderi mari care au locuri de parcare speciale pt astfel de masini.
    In viitorul apropiat cand numarul acestor masini va creste considerabil va fi nevoie de o retea mai intinsa si restaurantele sau complexele comerciale sau marile parcari vor avea locuri dedicate masinilor electrice.
    0 0
  • Gabriel
    PML Hi-Pa drive reprezinta viitorul SIGUR al propulsiei electrice!
    UN LUCRU BUN DE FACUT, DAR , exista atat de multe interese economice din partea petrolistilor, ca aceste masini SA NU EXISTE, incat... e greu de crezut ca se vor raspandi masinile electrice... vezi: "WHO KILLED THE ELECTRIC CAR"... si mai era filmuletul lui AL GORE http://www.climatecrisis.net/aboutthefilm/ "AN INCONVENIENT TRUTH"... problema e ca se duce dreaqului clima... pana se trezesc idyotii astia petrolisti... o sa moara cu banii in dinti... sau mai bine zis O SA MURIM ... doar asa de dragul de a merge cu massina... SI DE A POLUA/INCALZI PLANETA... si de a foute complet clima globului... O ALTA PROBLEMA E CA O MASINA ELECTRICA NU ARE ATATEA PROBLEME CA O MASINA NORMMALA(BENZINA SAU DIESEL...)(sau mai bine zis nu are deloc probleme... doar o autonomie relativ mica si baterii scumpe... pt. moment...)cine cunoaste constructia unui motor electric de curent continuu STIE DESPRE CE VORBESC... NOROC CU BRITANICII DE LA PML FLIGHTLINK, SI SISTEMUL Hi-Pa DRIVE... poate salvam planeta ...pana la urma... (si poate ne salvam si noi... cu toate ca unii nu prea merita...)
    VA SALUT!
    0 0
  • AndreiRN
    Exagerari
    Cam prea multi idealisti exagereaza cu poluarea si terminare petrolului si privesc cu negativitate automobilismul. Unde a contat au existat masini electrice de 20 - 30 de ani si cine a vrut sa folosit de ele. Am vazut chiar Mustang 100% electric. Oricum electricitatea astazi se produce tot din produse petroliere in mare parte dar cu o eficienta mai ridicata. Intradevar ca ofertele electrice se vor inmulti si asta este foarte bine.
    Si pt cei ce cred in filme le pot spune sa mai iasa si afara sa se racoreasca un pic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru