Rollercoaster-ul Ferrari din Abu Dhabi atinge 100 km/h in 2 secunde

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.05.2010
Parcul tematic Ferrari, construit in Abu Dhabi, va oferi vizitatorilor sai ocazia de a experimenta senzatii extreme cu ajutorul trenuletului Formula Rossa, capabil sa redea senzatiile de accelerare ale unui monopost de Formula 1.

Esential

18.000 de cai putere insumeaza bagajul de resurse al rollercoaster-ului Formula Rossa din Abu Dhabi.

Dupa ce s-a straduit vreme de zeci de ani sa faca cele mai rapide masini, Ferrari a reusit sa isi doboare propriile recorduri de accelerare cu noul rollercoaster, inaugurat in parcul de distractii tematic din Abu Dhabi.

Botezat Formula Rossa, trenuletul poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar doua secunde, timp care ar face invidios orice constructor de supercaruri din lume. Rollercoasterul se va afla in centrul atentiei vizitatorilor, urmand sa fie promovat ca principala atractie a parcului de distractii Ferrari, asteptat sa isi deschida portile in cursul acestui an, inaintea Marelui Premiu din Abu Dhabi.

Cel mai rapid trenulet din lume va fi pus in miscare de un total de 18.000 de cai putere, dezlantuiti pe un traseu lung de peste doi kilometri, capabil sa ii supuna pe cei mai curajosi unor forte de pana la 1.7g. De asemenea, traseul va urca pana la o inaltime maxima de 52 de metri si va oferi viraje de pana la 70 de grade.

Parcul de distractii Ferrari va ingloba in total 20 de atractii speciale, printre care si un rollercoaster F430, care alatura doua vagoane concurente.

via | autocar

Comentarii (2)

  • cool
    asa daa..numa bani sa am..o sa-i cer un imprumut la Boc poc sa merg sa ma dau si eu...muahahaha:)))..o sa-l rambursez poate la pensie..poate..ca si aia mi-o va scadea cu 50% pe atunci....
    5 1
  • Cummulus
    Unde or fi facut pozele, ca asa nori negri isi doreste orice bastinas arab de zeci de ani ??!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru