Ferrari 458 Italia nu va fi disponibil cu o transmisie manuala

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.12.2009
Cererea scazuta pentru transmisiile manuale si avantajele tehnice ale transmisiei cu dublu-ambreiaj i-au facut pe cei de la Ferrari sa nu ofere supercar-ul 458 Italia cu o transmisie manuala.

Noul supercar din Maranello nu va fi disponibil niciodata cu o transmisie manuala. Seful departamentului de dezvoltare al celor de la Ferrari, Vittorio Dini, a declarat ca transmisiile manuale si-au "trait viata" si ca noile transmisii cu dublu-ambreiaj vor oferi o acceleratie mai buna si un consum de carburant mai scazut decat o cutie de viteze manuala.Spre exemplu, doar 5% dintre clientii predecesorului lui 458 Italia au ales o transmisie manuala in defavoarea unei cutii de viteze secventiale.

Desi transmisiile manuale au fost o traditie pentru cei de la Ferrari, clientii producatorului italian de supercar-uri nu mai aleg aceasta optiune, asa ca cei din Maranello nu mai au motive sa dezvolte o asemenea transmisie pentru noul lor supercar. Pe langa avantajele tehnologice oferite de transmisiile cu dublu-ambreiaj, cererea scazuta pentru cutiile de viteze manuale i-ar putea face pe cei de la Ferrari sa renunte la acestea definitiv.

Cei de la Ferrari declara ca transmisiile cu dublu ambreiaj sunt mai bune deoarece furnizeaza putere chiar si cand schimba treptele, pe cand o transmisie manuala intrerupe fluxul de putere catre roti in momentul in care este actionat ambreiajul. Abilitatile transmisiei cu dublu ambreiaj de la Ferrari ofera o acceleratie mai buna, iar consumul de carburant si emisiile de carbon sunt reduse semnificativ gratie acestei solutii tehnice.

In comparatie cu modelul F355 din 1999, emisiile de carbon generate de modelele Ferrari au scazut cu 35%.

Via | Drive.au

Comentarii (4)

  • Astia's nebunii
    Inainte cand ziceai ferrari ziceai W/V12,ziceai transmisie manuala...toate acestea si multe alte detalii faceau din Ferrari visul oricui...Acum ce se intampla ? Se modifica visul fiecaruia...Ce urmeaza sa schimbe ? Sigla ? Sa o incadreze intr-o forma asemanatoare unui desfacator de bere ?:))
    2 6
  • NeoGalaxy
    Nu este nimeni nebun. Traim intr-o lume care se schimba si care de modifica in functie de necesitati. Cel mai destept nu este cel care se opune schimbarilor este cel care se adapteaza cel mai bine la el. Cel mai prost este cel care crede ca lucrurile vor sta etern asa cum sunt acuma si nimic nu se schimba, asa ca baiatul asta GreeN de mai sus.

    Viata in toate formele ei este dinamica iar asta inseamna schimbari, evolutii si mai ales multa multa intamplare :)

    Visul Ferrari este si tine de visul de a pilota sau de a tine un Ferrari, care model sau ce versiune tine doar de gust si de contul din banca :)

    Nu conteaza prea mult cati cai putere are, cum ii are asezati in motor sau cum se modifica suspensia, tot ce conteaza este experienta de a conduce un Ferrari asa cum vrea fiecare, pentru ca este unica pentru fiecare :)
    3 0
  • normal
    cutiile manuale trebuie sa dispara; cele automate din generatia noua au numai avantaje: consum mai mic, menajeaza motorul si accelereaza mai rapid in functie de programul setat

    cine nu a codus o masina puternica din generatia noua nu isi poate da seama ca a trecut vremea cutiilor manuale
    0 1
  • sal
    green sincer iti zic cu parere de rau esti un PROST!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru