Romania, codasa UE la vanzarea de masini noi in luna februarie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.03.2010
Inmatricularile de masini noi din Romania au scazut in luna februarie cu 63 de procente. In total in tara noastra s-au vandut numai 2658 de autoturisme, cu mult sub cifra inregistrata anul trecut, 7187 de unitati.

Esential

2658 de masini noi au fost vandute in luna februarie a acestui an.

Si in luna februarie romanii nu s-au prea inghesuit cu masini noi la birourile de inmatriculari, semn ca efectele crizei economice inca se resimt iar "Rabla 2010" nu imbunatateste situatia pietei auto locale.

Dupa un ianuarie dezastruos, in care inmatricularile de autovehicule noi au scazut cu 84.6%, comparativ cu aceeasi luna a lui 2009, si luna februarie a adus rezultate negative. Mai exact, luna trecuta Romania a fost codasa Uniunii Europene in ceea ce priveste inmatricularile de masini noi, cifrele oficiale indicand o scadere de 63%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Traducand in cifre acest procent, luna februarie a bifat 2658 de masini noi vandute, cu mult sub cele 7187 inmatriculate anul trecut in aceeasi perioada.

Toate aceste rezultate negative contrazic tendinta generala a pietei europene, care a crescut cu 3% luna trecuta. In total, in Uniunea Europeana au fost inmatriculate 974.346 de autovehicule noi, 15 state membre raportand o crestere a pietei. Dintre acestea, Portugalia a fost fruntasa clasamentului, cu un plus de 53%.

via | mediafax

Comentarii (9)

  • Stelian_Opincariu
    Pacat de situatie, blajinii romani nu meritau asa ceva!
    4 10
  • si unde e problema ?
    pt ca la urma urmei sunt masini , te duc dintrun punct a intrun punct b , poate s-au desteptat si conationalii nostrii si si-au amintit ca mai exista mijloace de trasport in comun , si mai bine sa fim codasi decat sa ne mandrim ca avem ambuteiaje in trafic si poluare peste medie
    12 2
  • poate daca ar da mai mult de 900euro pe o masina veche si-ar permite sa isi ia si romanii o masina noua. chiar si cu 3 vouchere nu ajungi nici macar la jumate dintr-un logan/sandero chel.

    @sfera96 - te referi la mijloacele alea in comun in care stai sandwich, si care ghici ce...sunt la fel de blocate in ambuteiaje ca si masinile personale. cand o sa se schimbe mentalitatea romanului si va incepe sa foloseasca mijloace alternative pentru a se deplasa (aici intra vehiculele pe 2 roti) pana la servici atunci poate o sa scapam de (o mare parte din) ambuteiaje.
    4 7
  • in totala opozitie cu programul rabla a fost reintrodusa taxa de prima inmatriculare pt euro 4,deci daca duci la remat o singura rabla ramai cu o suta de euro avand in vedere ca taxa pt Logan este aprox 800 euro ca sa nu mai vorbim ca toti dealerii auto sau bazat doar pe "rabla' fara ca ei sa mai faca ceva dicount-uri si atunci nu-i normal sa nu prea se inghesuie romanii la masini noi
    10 1
  • FOAME
    Stirea asta ne arata unde ne e locul.......la coada Europei! Unii cretinei viseaza la Touareg si Seria 5 in timp ce altii se lupta vasnic cu criza si cu mogulii! Halal tara, plina de clisee si de mandrie prosteasca!
    16 4
  • adrian
    normalitate, in sfarsit
    Din punctul meu de vedere, e un semn de maturitate. Aici ne este nivelul, acum ni-l stim si nu vad nici o rusine in asta. Poate unora li se parea mai normal sa se vanda 300.000 buc pe an si sa se indatoreze oricine pe la banci, chiar si daca avea un venit cumulat de 1500 RON, doar ca sa-i stea fundul intr-o masina si sa provoace ciuda la vecini, dar intr-o economie si o societate sanatoasa, asta e orice, numai normalitate nu. Se pare ca criza asta a avut si unele aspecte bune, macar ne-a mai trezit din boala " sa dam buluc, sa luam, sa fie, poate avem nevoie". Nu este nici o rusine in a merge cu tramvaiul, cu autobuzul, cu metroul sau cu bicicleta, dimpotriva, renunti si la stresul traficului, faci si putina miscare in contrapartida cu statul de 8-10 ore la birou si dai si un exemplu celorlalti. Eu abia astept caldurile sa scot bicicleta la plimbare.
    8 0
  • Rabla
    Pare ca incepe sa se miste Programul Rabla si pe partea de vanzari: au fost validate peste 6000 de tichete valorice:

    http://www.afm.ro/main/info_stuf/parc_auto/2010/lista_tichetelor_autentificate_AFM.pdf

    adica minim 2000 de masini noi.
    4 0
  • UPDATE ora 14:24
    Peste 11000 de tichete validate=peste 3666 de masini noi vandute prin program.
    2 0
  • Poate scapam putin de boala asta a consumismului ca nu duce in nici un loc bun.
    e timpul pentru o consolidare...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru