Romania, favorita pentru fabrica Mercedes

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.02.2008
Surse interne din cadrul Mercedes au afirmat ca Romania este favorita in fata Poloniei pentru locatia viitoarei fabrici.

Esential

3.23 euro este salariu mediu pe ora in Romania.

Va anuntam in urma cu cateva zile despre intentia Grupului Daimler de a construi o fabrica Mercedes in Romania sau Polonia.

In privinta acestei chestiuni nu se cunosc multe detalii, dar se stie ca oficialii germani studiaza oportunitatile pentru o astfel de investitie in Romania si Polonia. Mai cunoastem ca Daimler a purtat discutii cu Guvernul roman pe aceasta tema.

Conform Automotive News, care citeaza surse din interiorul companiei Mercedes, Romania ar fi favorita in fata Poloniei pentru construirea unei noi fabrici Mercedes, care ar urma sa fie destinata productiei modelelor A si B-Klasse. Se mai vehiculeaza ca amplasamentul pe care va fi construita fabrica Mercedes din Romania este situat in judetul Cluj, cel mai probabil Jucu, unde Nokia a inceput activitatea in noua sa fabrica.

Principalul motiv invocat de Mercedes pentru alegerea Romaniei este legat de media salariala pe ora existenta in tara noastra. Daca in Romania vorbim de o medie salariala pe ora de 3.23 euro, in Polonia acesta atinge 6 euro, iar in Germania 42 de euro.

In aceste conditii, Mercedes ar urma sa aiba o rata de profit mult mai mare in Romania, datorita costurilor mai mici aferente fondului de salarii.

Comentarii (30)

  • daniromail
    E bine
    Ar fi foarte bine pentru economia Romaniei ca sa deschida cei de la Daimler o fabrica la noi, si acest lucru ar face ca si alti constructori de automobile sa faca la fel. Poate si cei de la BMW avor face la fel. Semne bune economia noastra are.
    0 0
  • mda!
    clar..semne bune au cei ce vor fura in continuare ;).
    0 0
  • Daca fac la fel ca Nokia
    Din cate am inteles eu Nokia a fost scutita de taxe si impozite pentru 30 de ani, daca se intampla la fel si cu Mercedes atunci nu prea vad ce are de castigat statul roman, poate vor castiga muncitorii care vor lucra la aceste firme dar e le fel de probabil sa se intample si in romania ca in germania dupa ce vor fi nevoiti sa plateasca taxe, adica sa plece.
    0 0
  • fac la fel
    singurul castig e ocuparea fortei de munca pe un timp limitat, pentru ca dupa ce vor trebui sa-si plateasca darile la stat, NOKIA si altii or sa o ia la fuga, in alte state
    0 0
  • mercedes
    Haide fratilor, nu fiti pesimisti.. e vorba de imagine.. daca vine Mercedes, vin si altii dupa ei ... iar scutirea de impozite o dai doar celor foarte mari... ca doar n-om fi nebuni sa spunem sa nu vina :-)
    0 0
  • Romania castiga
    Banii proveniti din taxe indirecte sunt mai multi si mai importanti decat japca directa. Firmele acestea vor plati accize, taxe de drum, TVA pe produse achizitiona, vor incheia contracte de furnizare de materii prime si prestari servicii. Important e sa aleaga Romania, bunastarea va veni de la sine.
    0 0
  • Victor
    Toata lumea castiga
    Mercedes castiga prin costuri de productie mici, statul, cum zicea cineva mai sus, prin alte taxe iar oamenii prin locuri de munca cu ajutorul carora vor putea sa investeasca si ei in ce au nevoie. Foarte bine! Sa vina si alte firme.
    0 0
  • taxe
    Baieti nu va bagati pe taxe ca vorbiti tampenii.Taxele cu salarile va spun ceva?TVA-ul?etc
    0 0
  • Departe
    Mercedes si atat
    MERCEDES are un renume mondial si o pozitie puternica in fata oricarui guvern, unica problema e ca guvenantii nostri "sa nu-si dea chilotii jos" inainte ca MERCEDES sa dechida gura, asa cum se intampla cu "femeile usoare"UN PIC DE DEMNITATE NU AR STRICA DOMNILOR
    0 0
  • ce taxe?
    vorbiti prostii.. ce scutiri de taxe visati? e ilegal asa ceva in spatiul ue
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    Car kit
    Mertzanul se muta aici ca sa iasa modelul (Jucu GTI) pe poarta gata dotat cu car kit Nokia de peste drum. Si umbla vorba ca cele doua firme mari vor fi urmate si de alte companii importante - deja se zvoneste ca o sa vina la Jucu si gigantul Logan... :)
    0 0
  • matache c.
    Guvernarea PNL da roade!
    Nu vreau sa intram in politica, dar nu ma pot abtine. Trebuie sa recunoastem ca industria auto in Romania s-a dezvoltat mult in ultimul timp si asta datorita lor. Vreau si BMW in ROMANIA! :D
    0 0
  • Taxe
    Super tare. O sa-mi cumpar mertzan made in romania. imi creste inima de patriot :)!
    0 0
  • STAT HOT !!
    ASA CUM I-AU DAT CU PICIORUL IN FUND CELOR DE LA VW ASA VA FACE SI CU MERCEDES...SI CU FORD.... .DOAR GRASII ASTIA DIN PARLAMENT SA AIBA SALARII CU MULTE ZEROURI,DAR NU SE GANDESC SI LA AMARATII AIA CARE SE VOR ANGAJA LA MERCEDES,LA FORD,CARE VOR LUA 3-4-6 EUR PE ORA.AVEM UN STAT CU NISTE CONDUCATORI,CORUPTI PANA IN MADUVA OASELOR
    0 0
  • Noi am dat cu picioru in fund celor de la vw pt ca asteptam sa vina unii mai buni,de exemplu Renault si ati vazut ce minune a tehnologiei a facut(si ieftina),asa ca ratatii astia de la Daimler sper sa nu dea spaga si sa nu faca ceva aici(spre binele lor) ii asteptam pe alti gigantii ai industriei auto ca:Gelly,Fiat dastia grei.Eu nu cred ca avem coruptii,doar oamenii care gandesc in viitor pt. binele nostru. P.S Are cineva idee cat au dat spaga jegurile alea de francezi,ca sa fabrice rahaturile alea aici?Doar asa informativ.
    0 0
  • Parere
    Avem deja Renault , care a facut un succes formidabil cu Logan.Mai avem si Ford , sper , care la fel vor face lucruri bune....Daca vine si merc. nu e rau , locuri de munca , bani , investitii.Romania va deveni o tara mare exportatoare auto.
    0 0
  • oho !
    Marii comunisti germaniau dat spaga ?Nenorocitii de facatori de cazane......Dl. Tiriac............
    0 0
  • Cristy
    Un lucru bun !
    Fratilor ganditi-va ca e un lucru bun ca sa vina la noi in tara nume mari de pe piata auto : Mercedes sau de pe piata telefoanelor mobile : Nokia . Sunt noi locuri de munca ! Sa te intrebe cineva : unde lucrezi ? pai lucrez pt AF GHITA sau SC COTETU SRL. Dar tu ? Pai eu lucrez pt Mercedes ! Eu lucrez pt Nokia ! A ? Parca suna bine nu ?
    0 0
  • wankel
    da...oarecum
    un lucru bun?...ma faci rad...nu multi care termina o facultate de specialitate prind un loc bun sa lucreze in domeniu,de exemplu eu termin tranposturile,da?...sunt anu 2...cu ajutorul lui Dumnezeu poate o termin...am auzit ca as iesi proiectant de masini din facultatea asta...sincer?...eu nu ma vad facand asa ceva...un post liber la vanzari masini mai merge...dar tre` sa ai pile frate ca sa poti sa faci asa ceva...parerea mea
    0 0
  • ovidiu
    da doamne
    un roman si un sloven se intalnescromanul-mai slovene ce masini se fac la voi in tara??slovenul-hyundai si kia la voi??romanul-ei la noi se fabrica ford si mercedes:)!!nu asa ca suna bine????
    0 0
  • nicostin
    mercedes
    daca o sa fie bine pentru ambele parti e genial dar cu noi romani care stam in genunghi tare mie frica ca cei care castiga nu o sa fim noi
    0 0
  • nimeni
    sa scapam de dacia.
    Eu nu cred ca se va ajunge la o intelegere f. convenabila pt. mercedes deoarece avem o fabrica dacia care trebuie sa produca in continuare si sa isi vanda cele mai multe modele in romania, iar daca vin cei de la mercedes profitul daciei va scadea si cei care au actiuni(cei din guvern) vor incasa mai putin. Deci...merceden nu e primit bine in romania de catre guvern. Eu imi doresc sa vina mercedes in ro si sa scapam de kktu asta de dacia(cea mai proasta masina produsa in cea mai saraca tara=> ieftina si mai proasta proasta).
    0 0
  • Sylver
    Prostii
    Nu mai vorbiti de prostii gen scutirea de taxe pe 30 ani....nu exista asa ceva, e ilegal in UE. Sunt sigur ca le-au creat alte avantaje + forta de munca ieftina...insa scutirea totala de la taxe e imposibila.
    0 0
  • Foarte prosti
    Da...super idea.E bine pentru Romania,intr-un fel intram si noi in pas cu tarile civilizate din Europa. DAR pe de alta parte romanii ca de obicei trebuie sa fie mai prosti(pentru ca nu isi cer drepturile),adica un Polonez castiga aproape dublu,iar neamtu castiga intr-o ora cat romanul in 2 zile.Si asa se imbogateste Mercedes pe spinarea lu' "desreptul de roman".
    0 0
  • gabrielstan
    ROMANII SUNT PROSTI LA FAZELE ASTEA
    BA, CUM PUII mei sa lucrezi pentru firme din astea mari, mega firme din lume pe salarii de kkt??? de ce nu face omu gat, romanul cand s-a vazut cu 100 in plus la salariu, gata e zeu, de asta suntem de rasul lunii, suntem in UE, cum se face ca salariile noastre sunt inca mici, ma dispera ROMANIA- SALARIATI SCLAVI APROAPE MOKA
    0 0
  • asasin
    SUNTEM LA OFERTA!
    pei ce vrei ma daca la un roman ii da 3 euro si refuza vine alt roman care il loc sa ceara 4 cere 2.5.asa ne am obisnuit noi sa ne multumim cu putin si sa ne evaluam ieftin..."femeile usoare" sunt scumpe in comparatie cu noi...
    0 0
  • Cristian A
    slarizare pe ora
    42 Euro x 8 ore x 20 zile = 6720 Euro pe luna. Bune salarii in Germania domnilor. Si asta ar fi media. Nu va suparati, e brut sau net? Poate mai verificati cifrele astea totusi
    0 0
  • pt...nimeni
    coleguuu...tu compari mercedes cu dacia? cata minte ti-a dat bunul Dumnezeu incat sa poti compara icre de Manciuria cu icre de crap chinezesc? asta in cazul in care stii ce e aia Manciuria/crap chinezesc. Este o vorba...daca taceai....dar tu urli in gura mare. Si se mai zice ca prostia nu doare. :)
    0 0
  • johnny
    SALARUL ESTE MAI DEGRABA BRUT !!!
    Cine am mai vazut salariul de 6720 euro pe luna ???poate asa castiga domnii ingineri de la Mercedes fratilor.hai sa fim seriosi si sa nu ne mai luam dupa informatii false.oare cat castiga Basescu pe luna,oare stie cineva ???
    0 0
  • Scutire de impozite
    Vor beneficia doar de scutire doar pentru impozitele si taxele locale. Impozitele pe salarii, profit, tva, sunt platite.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru