ROMANIA: Inmatricularile noi au scazut cu 36.9% in primele noua luni

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.11.2009
Inmatricularile de automobile noi din tara noastra au scazut in primele noua luni cu 36.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Programul Rabla nu are succesul scontat, iar Dacia este in continuare cea mai bine vanduta marca din acest program.

In primele noua luni ale acestui an, romanii au inmatriculat doar 262.565 de autoturisme pentru pasageri, inregistrand o scadere de 36.9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe cand vehiculele pentru trasport de marfuri au suferit o scadere de 51.9%. Astfel, transportatorii si comerciantii din Romania au inmatriculat doar 36.313 vehicule de transport de marfuri la noi in tara in primele noua luni ale anului. Mai mult decat atat, la categoria autotractoare si autoremorchere, numarul de inmatriculari a scazut cu 95.5% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Programul "Rabla" nu pare sa salveze situatia vanzarilor si inmatricularilor de automobile noi, luna octombrie aducand doar 2.202 vanzari prin intermediul acestui program. Pana acum, cea de-a treia etapa a programului de stimulare a vanzarilor de automobile noi din Romania si innoire a parcului auto a adus doar 5.084 de autoturisme noi. Cea mai bine vanduta marca in cadrul celei de-a treia etapa a Programului Rabla este Dacia, care a vandut 3.350 de unitati in aceasta etapa a programului de innoire al parcului auto.

Ultima faza a Programului Rabla din acest an se va derula intre 1 noiembrie si 11 decembrie, timp in care vor fi disponobile 23.445 autoturisme. Romanii care vor apela la Programul Rabla pentru a cumpara o masina noua ar fi avut posibilitatea de a casa trei masini mai vechi de 12 ani si de a primi o prima de casare mai mare, dar aceasta propunere nu a fost votata inca.

Persoanele juridice nu pot cumpara inca masini noi prin Programul Rabla deoarece actul normativ prin care acestea erau introduse in program nu a fost inca votat, iar ministrii interimari nu au dreptul sa emita ordine sau hotarari.

Via | Money.ro

Comentarii (6)

  • CASARE
    DE UNDE ATI SCOS CA POTI CASA 3 MASINI??? NU MAI BATI IN CAPUL OAMENILOR PROSTII
    2 1
  • "Romanii care vor apela la Programul Rabla pentru a cumpara o masina noua AR FI AVUT posibilitatea de a casa trei masini mai vechi de 12 ani si de a primi o prima de casare mai mare, dar aceasta propunere NU A FOST VOTATA inca"

    era o propunere de act normativ. PROPUNERE....
    4 0
  • pai cum vor astia sa aiba succes acest program daca ei dau 900 euro si o masina noua e 10.000 si pe langa asta mai au si pretentii la target-uri aberante.
    2 1
  • romaniaaa trezesteteee,
    sunt atatea de facut si teai ratacit.
    romaniaaa trezesteteee,
    nimeni nu face nimic si 'astia' neau jefuit......
    3 0
  • europe
    propunerea
    Ar fi fost bine ca propunerea de 3 masini vechi (> 12ani) casate pt una noua sa fi fost aprobata, macar din punct de vedere ecologic si al sigurantei in trafic.
    2 0
  • Taxa de poluare
    Oare cit acest Guvern nenorocit, isi mai bate joc de Romàni. Cred à ori cine are dreptul de a fi proprietarul unei masini, dar sà nu plàteascà o taxà de poluare asa de mare. Bravo Romàni inmatriculati in Bugaria si tinetile pe Tàrile de und vi leti procurat. Iar Guvernul Romàniei sà piardà pentru cà sunt numai pentru interesul lor, nu si a muritorului de rind.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru