Românii pot cumpăra maşini electrice prin "Rabla" de săptămâna viitoare

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.04.2011
Ministrul Mediului a anunţat astăzi că, începând cu săptămâna viitoare, românii vor putea cumpăra automobile electrice prin programul Rabla. În schimbul unei maşini casate vor primi aproape 5000 de euro.

România se îndreaptă cu paşi repezi către un program ambiţios de stimulare a achiziţionării modelelor electrice. Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a declarat că, începând de săptămâna viitoare, Programul Rabla se va adresa şi celor care doresc să cumpere un automobil electric.

Guvernul s-a ţinut de cuvânt şi promite, celui care doreşte să cumpere un model electric prin programul Rabla, şase vouchere în schimbul casării unui automobil vechi. Borbely a mers şi mai departe susţinând că Statul îi va sprijini şi pe cei care nu au maşini de casat prin subvenţionarea cu 25% a achiziţionării automobilului electric.

Ministrul mediul a declarat, citat de Mediafax: "De săptămâna viitoare, cei care vor dori să cumpere autovehicule electrice şi casează maşini vechi vor primi şase vouchere, şi nu unul ca pentru programul obişunuit, ceea ce înseamnă peste 5.000 de euro. De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cu combustibil şi una electrică.

În plus, celor care nu vor participa la Programul Rabla o să le acordăm o facilitate de 25% din preţul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro", a declarat Borbely.

Ministrul caută să încurajeze publicul şi anunţă chiar organizarea unor târguri speciale pentru maşini electrice, pentru a oferi producătorilor ocazia de a-şi expune modelele aduse în România. 

via | mediafax

Comentarii (15)

  • "De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cu combustibil şi una electrică"

    dublu v t f ?? ... stiu ca s-a mai comentat pe tema idioteniei acestei afirmatii, dar totusi, credeam ca poate in saptamanile ce au trecut de la primul anunt sa-i bata in usa cineva domnului ministru si sa-i spuna ca 35000E valoreaza vre-o 3 masini cu combustibil fosil si caracteristici similare cu singura (deocamdata) masina electrica disponibila in Romania.
    16 1
  • ei da, asa da
    cred ca e singurul individ din guvernul asta de boci ce are ceva in tartacuta

    din cate am inteles nu renunta la taxa de prima inmatriculare ceea ce e si mai bine
    7 14
  • Praf in ochi
    Electric powerrrrrr
    Vad ca acesti guvernanti care cica se pricep la administrat o republica (!?) fie ei unguri sau romani ......sau ce-or mai fi ......au mai gasit o solutie ... Pai cine naiba arunca 30000 euro pe o gaselnita electrica , in tara unde se vand mai bine X5 sau Q7 decat Toyota Aygo ? Cine are suma asta si doreste sa fie ecologic 100% ( !?) nu mai are nevoie de cele sase vouchere . Sunt oameni sau firme cu potential financiar PUNCT . Cumpara electromobil asa de fite , la fel ca vedetele hollywoodiene care se sparg in Prius uri dar mai au inca 3 Ferrari uri sau 5 Porsche in garaje.......Cine a strans o astfel de suma ( ptr marea majoritate a romanilor imensa !)......isi va lua fara discutii cel putin o masina din clasa premium. , caci slava domnului , la banii aceia gasesti ce vrei ! As dori sa vad si eu la TV cum vor creste vanzarile la electromobile ( cu stat la cozi ptr inscriere , etc ) , intr-o tara unde nici macar in Gara de nord nu mai circula electrocare .....Este un fel de prima casa.....a doua casa , prima rabla , a cincea rabla ....etc.... Praf in ochi ! Mai bine ar construi o infrastructura moderna de sosele si autostrazi pe care sa se circule fluent (scazind consumul de carburant papat aiurea , ar sui tirurile pe trenuri remorcate de locomotive electrice , ar replanta miile de hectare de padure defrisate de colegii de partid si etnie ai domnului ministru si apoi la urma , cand vor fi atinsi toti acesti parametrii , putem sa trecem la minimasini electrice .....Hai sa fim seriosi ....
    25 0
  • ****
    mai bine poluezi decat sa cumperi o masina electrica ......adica posesorul cu o masina ecologica o sa fie un agarici cand in bucuresti vezi conducand tancuri (Q7 ,X5 ,X6 ,samd )
    10 3
  • Sa isi cumpere Borbely o rabla, sa o bage la casat si sa-si ia el primul masina electrica pe care sa dea vreo 30000 de euro. Sa vedem, il tine?
    7 0
  • "imi place" dar greeeu la deal...
    cand se comentau electricele mai deunazi pe site, cum ca ar merita daca guvernul mioritic ar sustine financiar achizitia, toti erau parca la Cantarea Romaniei intr-un un cor pe o singura voce: iau electrica DOAR daca imi da 4.000-5.0000Eu asa cum e in tarile civilizate!

    acum cand lucrul asta chiar se intampla o intorc toti ca la Ploiesti

    ...banuiam io ca inteligenta e rara avis in tara asta dar nu credeam ca romanii au talent doar la aruncat cu pietre.Dealtfel nu inteleg de ce se aduce in discutie....30.000Eu. E cumva pretul unic si final la o electrica?

    Dar nu vreti voi ca guvernul asta de mafioti sa va stabileasca si preturile la masini? Pare-mi-se ca sechelele comunistoide se transmit genetic. Iar diferenta dintre cei ce baga mana in buzunarul romanului si cei ce stau cu mana'ntinsa nu este nici o diferenta...doar sunt de-un neam.
    6 2
  • Norbert
    Borbely esti prost?
    Rahatul ala electric costa 35.000 euro si este o masina din clasa mini comparabila cu Citroen C1 sau Peugeot 107 iar aceste masini nu costa mai mult de 12.000 euro. Imi cumpar trei masini in loc de una electrica. Deci fi antena la mine 12.000 euro aia mica conventionala + 5.000 malai de la tine = 17.000 euro. Daca scad din 35.000 euro 17.000 euro face 18.000 euro. Adica o masina si jumatate. Asa ca Borbely ca sa fie corect ce zici tu acolo cu 25% trebuie sa platesti 20.000 nu 5.000 cum afirmi tu acolo aiurea. Treci in banca prinde un creion si mai invata putina matematica ai nevoie! ;)
    12 0
  • @norbert
    ..baiatule
    frumosule si desteptule

    25% din pretul masinii dar numai mult de 5.000. Si daca masina aia electrica va costa 20.000 (si este posibil sa se ajunga la pretul asta) ce te faci atunci? E ca creionul ala ti-l poti baga in nas...sa-ti scoti creierul ala mic cat o maslina si sa te miri de ce e asa de uscat?
    1 11
  • BaditzaEx
    Borbely LASA PROSTIILE SI OPRESTE DEFRISARILE DIN ARDEAL
    A FRATIILOR TAI ETNICI, REIMPADURESTE TARA ASTFEL SA NU MAI INSPIRAM PRAF SI TOXINE, Pune-te cu uzinele , fabricile TOXICE, nu cu Consumatorul care abia isi permite un Duster la prima mana si bani de doar 2-3 plinuri pe luna ...
    14 0
  • lucian
    Masina electrica
    sunt curios daca el se refera la masini 100% electrice sau si hibridele intra in aceasta categorie?
    1 0
  • @lucian
    se refera la diesel
    2 1
  • Norbert
    Raspuns pentru @norbert
    Sti ce ma fac atunci? Ma pish pe tine si iti dau foc!!! Si va fi super misto. Cu un creier cat o maslina sa nu ai pretentii mai mari.
    1 1
  • raduku
    Nu-i naspa ! :))))
    Dupa parerea mea eu as incerca cu aceasta suma 5000 Euro sa-mi transform masina.
    Am vazut ceva pe net si mi-a placut.
    Din punct de vedere personal , nu mi-as da masina , sunt prea legat de ea. Ea este prietenul meu si la bine si la rau , cand ies stresat de la slujba, ma sui in ea si ma duc sa ma deconectez. Dar si cand are nevoie de ulei sau intretinere ma ocup de ea.

    In rest preturile masinilor electrice sunt protectioniste. Baieti inca se mai produc masini cu motor traditional !

    Salutari, si mult succes pentru reconversie !
    1 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Asa va trebuie ma...sa-i mai votati pe astia de la guver = nare, pentru o galeata din plastic, 1 litru de ulei, un pix, 2-3 mici cruzi sau 2-3 kile de peste stricat...sau pentru 2 beri pe care le dati apoi la gard...
    1 0
  • Constantin
    RECOMAND
    http://solarchargeddriving.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru