S-a deschis noul muzeu Mercedes

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.05.2006
Istoria marcii germane are o noua casa, situata la mica distanta de locul de nastere a legendei Mercedes.

Mercedes a inaugurat, la finalul saptamanii trecute, noul muzeu al marcii, care il inlocuieste pe cel vechi construit in 1961. Acesta se gaseste in apropiere de Stuttgart, la cativa pasi de locul in care Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach au construit, in 1886, primul lor automobil.

Lucrarile au inceput in luna septembrie a anului 2003, rezultand o cladire inalta de 47 de metri, cu noua nivele caracterizate de cele peste 1800 de ferestre triunghiulare. Suprafata totala de circa 17.000 de metri patrati este iluminata de 12.000 de spoturi si gazduieste 160 de automobile. Pentru a le admira pe toate, fiecare vizitator trebuie sa parcurga intre doi si cinci kilometri.

Daca sunteti fan al marcii sau doar doriti sa faceti cunostinta cu istoria bogata a germanilor de la Mercedes-Benz, veti gasi mai multe informatii pe site-ul dedicat acestui adevarat monument.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru