S-a lansat noua Mazda6 la SIAB

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.10.2007
Standul Mazda de la SIAB a fost foarte generos la aceasta editie. Noile modele Mazda au fost prezentate de niponi.

Mazda prezinta in premiera in Romania noua Mazda6 si noua Mazda2 la SIAB 2007. Alaturi de cele doua modele, la SIAB vor fi prezente si SUV-ul CX-7, Mazda MX-5, Mazda3 MPS si Mazda BT-50. Noua Mazda6 a fost expusa pentru prima oara in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt si este acum prezentata in Romania inaintea lansarii oficiale din Europa, programata pentru luna noiembrie. Mazda6 va fi disponibila in trei variante de caroserie: sedan, hatchback si estate.

Noul model este al doilea, dupa noua Mazda2, care materializeaza evolutia filosofiei Zoom-Zoom. Astfel, noua Mazda6 inglobeaza trei valori cheie: designul emotional si sportiv, o experienta exclusiva la volan bazata pe conceptul „kizuna” (crearea unei legaturi emotionale puternice intre sofer si masina) si un pachet de dotari si optiuni versatil.

Design-ul sportiv este completat si de un coeficient de rezistenta la inaintare foarte bun, valoarea de 0,27 pentru versiunile sedan si hatchback fiind una de top in segment.

Mazda6 va dispune de patru variante de motorizare, trei pe benzina – de 1,8l, 2l si 2,5l si una diesel de 2 litri. Motorul de 2,5 litri este complet nou, dezvolta 170 CP si o viteza maxima (pentru versiunea sedan) de 220 km/h. Celelalte motoare au fost imbunatatite semnificativ, cele pe benzina de 1,8l itri si de 2 litri inregistrand consumuri de combustibil si emisii de CO2 reduse cu aproximativ 10%. Siguranta este un element principal in portofoliul noii Mazda6.

 La capitolul siguranta activa sunt incluse sistemele ABS, controlul dinamic al stabilitatii (DSC), controlul electronic al tractiunii (TCS) si asistenta la franare. Pe langa acestea, noul model poate fi prevazut cu sistem de faruri adaptabile (AFS), senzori de parcare, tetiere active pentru scaunele din fata si pedale de frana si ambreiaj deformabile. Dotarea cu discuri de frana de dimensiuni mari a permis obtinerea unei distante de franare de la 100 km/h de doar 39 m (pe suprafata uscata), o performanta care plaseaza noua Mazda6 pe primele locuri in cadrul clasei sale.Mazda anunta ofertele promotionale valabile pe toata perioada Salonului Auto International Bucuresti 2007.

Modelele participante sunt Mazda3, Mazda6 si Mazda BT-50, iar promotiile vor continua si dupa SIAB, in functie de model, pana la sfarsitul anului. Valoarea reducerilor se situeaza intre 1.400 si 1.700 de euro.

Comentarii (3)

  • subaru
    bine ca ati prezentat pana si amartul de ford si nu ati spus nimic despre subaru foarte urat din partea voastra
    0 0
  • mirciu
    hmm...
    cand o sa apara cu nyana o sa mi dau tot salarul pe o luna doar sa ma urc la volan si sa mi fac o poza cu nikonul:P
    pana atunci...fordul se descurca bine la design si rupe putin cu noul jeep. in rest...focus, a fost si este ca un chibrit..a facut focus, s a aprins si ... incet se va stinge.
    0 0
  • mirciu
    :P
    am uitat sa spun ca face concurenta la mitsubishi:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru