Saab caută un partener pentru dezvoltarea unui model mini

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.05.2010
Preşedintele Saab a declarat că este în căutarea unei platforme de dimensiuni mici, pentru dezvoltarea unui model mini, succesor al vechiului 92.

Planul de reconstrucţie Saab prevede lansarea noii generaţii 9-3, dar şi un rival pentru actualii actori ai segmentului mini. Preşedintele Spyker şi Saab, Victor Muller, a declarat că se află în discuţii avansate cu mai mulţi constructori de talie mondială, pentru împrumutarea unei platforme de mici dimensiuni.

Muller nu a vrut să dezvăluie producătorii cu care se află în tratative, dar a reunoscut că există discuţii şi a promis că gasirea unui partener va fi prioritatea sa pentru următoarele 100 de zile. Muller a recunoscut că lucrează în fiecare zi alături de designerii Saab pentru a da naştere unui model "super-cool".

Oficialul suedezilor a declarat că viitorul model se va dori a fi un succesor al celebrului 92, construit în urmă cu 60 de ani. Designul viitorului model de clasă mică va fi influenţat puternic de cel al strămoşului său.

În ciuda eforturilor depuse de suedezi, este foarte puţin probabil să vedem urmaşul lui Saab 92 mai devreme de anul 2013.

via | autocar

Comentarii (1)

  • 92
    Domnul Muller are salvate in telefonul sau cateva CGI-uri cu acest model, pe care adesea le arata ziaristilor care il intervieveaza. Prima reactie a acestora a fost un "Wow!" plin de admiratie si surpriza (cel putin in toate articolele pe care le-am citit eu si... n-au fost chiar putine). Domnia sa sustine faptul ca designul lui 92 este continuarea fireasca a designului vechii masini. Jurnalistii care au vazut acele CGI-uri din telefonul domnului Muller spun cam acelasi lucru.

    Pana la urma ramane de vazut ce si cum va fi. Domnul Muller si-a fixat proiectul 92 ca o prioritate de prim rang, iar prin achizitionarea SAAB AB a demonstrat clar cat poate fi de incapatanat (sau tenace, cum spune dumnealui). Daca ar reusi sa dea viata acestui proiect pana in 2013 ar fi minunat, timpul zboara mai repede decat un SAAB Grippen iar pentru un model complet nou sunt foarte multe lucruri de facut.

    Griffin up!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru