Saab 92, un model premium care va rivaliza cu Mini

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.06.2010
Saab se pregăteşte să lanseze pe piaţă un succesor al modelului 92, cel mai târziu în 2014. Modelul va rivaliza cu Mini, va avea un design „uimitor” şi un caracter premium accentuat.

Săptămâna trecută vă anunţam că Saab este în căutarea unui partener, capabil să-i furnizeze o platformă de mici dimensiuni, chiar Victor Muller, preşedintele suedezilor, confirmând informaţia. Astăzi, Muller revine cu o declaraţie surpriză, ce anunţă oficial pregătirile pentru un succesor al vechiului 92.

O decizie definitivă privind producţia modelului va fi luată în următoarele 100 de zile. Dacă va primi undă verde, modelul suedezilor va prelua indicativul numeric al strămoşului şi platforma unui constructor european cu experienţă în segment. Muller a declarat că inginerii Saab au stabilit deja dimensiunile, designul şi specificaţiile tehnice ale viitorului 92, însă data lansării pe piaţă este 2013, poate chiar 2014, dacă perioada de dezvoltare şi testare nu decurge conform planului.

Referindu-se la viitorul produs din Trollhattan, Muller a rezumat simplu: „Va fi un model uimitor ca look, ingenios şi un adevărat model premium. Designul va evita liniile retro”.

Preşedintele a lăsat să se înţeleagă că modelul va aduce cu sine şi o versiune hibridă în showroom-uri.

Saab se aşteaptă să vândă între 30.000 şi 60.000 de unităţi pe an, un număr modest, dar care va face din 92 un model exclusivist, premium, capabil să se bată cu Mini şi să perceapă un preţ mai mare cu 10% decât cel al britanicului.

via | autocar

Comentarii (5)

  • =))
    Eu vad treaba cam asa: 9-2 a fost o masina de clasa compacta, facuta in colaborare cu Subaru. Ori SAAB vrea un urmas al lui 9-2 care sa se bata cu Mini, deci vrea o masina de clasa mini, care sa se numeasca tot 9-2. Nu mi se pare tocmai ok, denumirea fiind deja folosita pentru o masina de clasa compacta. 9-1 poate ca era mai bun.
    6 3
  • hahaha
    @LauCalin:
    Doar tu nu te-ai prins: 92, nu 9-2!!!!
    Vorbim de Saab 92, fabricat din 1949 pana in 1956, o masina cu un coeficient aerodinamic de 0.30, mai bun decat Ferrari F40.
    La masina asta se referea Muller.
    11 0
  • @ztele
    Ai dreptate! Scuze!
    4 2
  • 10% mai mult decat Mini????
    nare nici o sansa
    5 5
  • Alfa Mito
    MINI, MINI, MINI asta este tot ce aud. De parca ar fi Dumnezeu pe pamant acest model. Dupa ce ca este urat de iti vine sa ei tu un ciocan si sa dai in masina pana o faci frumoasa acum constat ca este luat ca etalon de toti. Pai cine vrea o masina cu displayul pe mijllcul bordului si cu un diametru de 27 de cm (parca ar fi capacul de la tigaia mea de acasa) Hai sa fim seriosi ca la Fifth Gear mini si-a luat bataita de la vechiul skoda fabia RS (cel pe motorina) sau sa nu mai vorbim cat de frumos poate sa fie Alfa Mito.
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru