Viitorul Saab 9-3 va folosi platforma actualului model

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.04.2010
Saab a anuntat ca va folosi o versiune modificata a platformei Epsilon I pentru dezvoltarea viitorului 9-3, desi aceasta se regaseste si pe generatia actuala inca din 2003.

Readus pe linia de plutire de Spyker, Saab se pregateste sa isi reia cursul firesc al evolutiei si ofera detalii despre un viitor model, foarte important pentru companie. Este vorba despre noua generatie a modelului Saab 9-3, asteptata sa debuteze in 2012, ca prim pas al procesului de revitalizare.

Potrivit noului presedinte, Victor Muller, initial CEO Spyker, generatia viitoare a modelului Saab 9-3 va adopta platforma folosita si in prezent, bineinteles cu o serie de retusuri importante. Anuntul spulbera speculatiile din jurul viitorului model, care anuntau imprumutarea platformei Delta, de provenienta General Motors, regasita in prezent pe modele ca Opel Astra si Chevrolet Cruze.

Muller a declarat ca prefera in schimbul acesteia o platforma modificata radical, fix pe gusturile clientilor sai, care se afla deja pe piata din 2003. "Vorbim de o platforma Epsilon I, modificata radical, care apartine Saab. Aceasta va sta la baza viitorului 9-3. Nu avem alt tip de constrangeri, de aceea nu trebuie sa o impartim cu nimeni, a declarat Muller, incercand sa stearga legaturile cu GM.

via | autocar

Comentarii (2)

  • ForeverSaab
    un bun (re)inceput...
    Eu,unul,recunosc franc ca sunt (inca) unul dintre numerosii contestatari ai mariajului inedit Saab-Spyker,iar cu cateva saptamani in urma am prezentat o serie de argumente personale in defavoarea acestei aliante trans-etnice(nu ma pot impaca nativ cu furibunda furtuna nucleara a globalizarii,care matura totul in cale...) ,dar realitatea obiectiva imi da intrucatva "peste bot" ,in sensul ca inimosul boss al lui Spyker dovedeste pe zi ce trece ca este intr-adevar bineintentionat,animat de cele mai inovatoare idei pentru revenirea cuvenita a lui Saab acolo unde ii este locul firesc (in topul mondial...nu al vanzarilor,cat al impresiilor de ansamblu!) .Particularizand sugestiv,ma bucur sincer ca viitorul model de "9-3" va adopta preponderent elemente...specifice,INVENTATE de tehnicienii din curtea proprie,semn invederat ca nimeni din proaspatul Grup Spyker nu mai agreeaza "incrucisari" ridicole cu Opel (ah,poti sa fii detractor dintotdeauna al lui Opel,ca tot n-ai cum sa nu ramai marcat profund de supletea si manevrabilitatea lui Opel Vectra 1.6 16v ,ce-i drept copiat "la greu" dupa actualul Saab 9-3 sedan...cine indruga ca ar fi invers mananca cu polonicul stim noi ce...de cand a ajuns Saab sa ia lectii de aerodinamism de la un productor care n-a avut niciodata de-a face cu asemenea capitol pretentios?! - prin urmare,toate celelate Opel-uri se intrec in mediocritate si ne-frapare vizuala,dar aceasta varianta aparte de Vectra...jos palaria,cel putin in Bucuresti a inceput sa se inmulteasca numeric,plus ca se si cere "in draci" datorita si consumului imbunatatit !)
    Noi,iubitorii loiali ai lui Saab,asteptam insa in perspectiva indelungata mult mai multe reusite ale echipei de afini profesionisti Victor Muller-Jan Ake Jonsson,cum ar fi conceperea unor noi generatii ale legendarelor modele 900 si 9000,din care oricum au derivat actualele 9-3,respectiv 9-5,asa ca ne indoim ca s-ar intampina dificultati in primul rand in privinta...designului.In al doilea rand,penultima generatie de 9-5 a folosit practic neschimbata esential tehnologia lui "Saab H engine" ,care facuse furori in neuitatii ani '80,chiar pana in 2009!Doar actualul 9-3 plateste inca tribut greu Ecotec-ului de origine GM,dar cum preconizata relansare din 2012 va inlatura din vedere principiile tehnice incriminate si va miza inspirat pe acea uluitoare perioada de inceput a lui 9-3 (1998-2002) -[era si normal,doar vorbim de preluarea cvasi-integrala a mostenirii 900 !!!] -care bate "la fundul gol" generatia prezenta de 9-3,atunci ne bizuim pe toate motivele indreptatite de a privi cu incredere maxima in viitor...Iata un termen spumos de comparatie: daca va uitati pe Youtube,veti observa cum un Saab 9-3 2.0 turbo 210 CP 300 Nm de constructie Ecotec "scoate" lejer 260 km/h,desi plaja 0-100 km/h o acopera in 7,5-7,7 sec,comparativ cu prima generatie 9-3 ,care mai purta inca sigla "Saab-Scania" si care te "lipea in scaun" cu 6,0-6,6 sec la "numai" 205 CP! Ganditi-va asadar de ce performante va fi capabila generatia 2012 de 9-3, caci deja noul 9-5 starneste nu numai admiratii mormaite printre inamicii declarati,ci si fiori utilizatorilor curajosi,iar partizanii obtuzi si invidiosi ai "similitudinilor frapante" cu slabutul Opel Insignia (de regula "cocalari" inversunati,bolnavi genetic de ura viscerala,chititi cu lipsa lor cronica de imaginatie doar pe triada germana, sau simpli vaduviti de minima cultura auto,care nu poseda nici macar permis auto sau,imediat cum l-au obtinut trecand prin scoala de instructie precum gasca prin apa,au si vizitat trunchiurile stinghere de copaci cu bolizi pe care ii controleaza la fel cum ai controla un tzipar cu palma,dar care si-au creat un sport super-pasional de a se aventura nonstop sa emita "judecati infailibile de valoare" de pe palierul ametitor al unor extreeem de experimentati specialisti,chiar daca nu le solicita nimeni parerea "etalon" !?!) au inceput sa se lase pagubasi! In definitiv,indiferent la ce inginerii,tehnologii,platforme,modele,generatii,epoci sau chiar proprietari detinatori ne referim,un lucru este sigur:SAAB ramane SAAB !!! Si ,dpdv axiomatic,nu poate fi confundat cu nimeni,nimic,niciodata!...Punct fara contrapunct.
    1 0
  • New Saab
    Sint cistigator
    Din decembrie 2009 sint posesorul unui 9 3 Tid 1,9 polar whit splendid! La cit am dat pe el am obtinut si cel mai bun raport pret-calitate[20000euro-pt.150cp].Se dovedeste astfel ca nici nu sint scumpe la cit primesti!L-am luat exact in perioada in care GM a dus cea mai nerusinata campanie de distrugere a unui brend fata de care ei cu trecutul si prezentul lor nici nu exista si nu m-am pacalit!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru