Saab le-a vandut chinezilor echipamentele de productie ale vechiului 9-5

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.12.2009
Chinezii de la BAIC au cumparat toate echipamentele necesare productiei generatiei precedente a lui Saab 9-5. Acestia vor incepe productia in China la inceputul anului viitor.

Potrivit suedezilor de la Ny Teknik, cei de la Saab au vandut toate echipamentele necesare productiei si asamblarii vechiului 9-5 chinezilor de la BAIC. Astfel, cei de la Beijing Automotive Industry Holding Corp. au toate mijloacele necesare productiei generatiei precedente a lui Saab 9-5. Saab a inceput desfacerea liniei de productie in luna octombrie, iar chinezii ar putea incepe productia lui 9-5 la inceputul anului viitor. Aceasta achizitie a celor de la BAIC face parte dintr-un plan mai mare, care are scopul de a mari prezenta constructorului chinez in lume.

Oficialii Saab au refuzat sa comenteze aceste informatii. Dupa cum stiti, marca suedeza Saab ar fi trebuit sa fie achizitionata de catre Koenigsegg, dar producatorul de supercar-uri a renuntat in ultimul moment deoarece nu detinea fonduri suficiente pentru aceasta achizitie. In decursul saptamanii viitoare, cei de la General Motors vor evalua situatia Saab pentru a stabili definitiv soarta marcii suedeze pe care o detin.

Cei de la Spyker s-au aratat interesati de aceasta achizitie, iar discutiile cu GM au inceput saptamana trecuta. Oficialii Spyker nu au anuntat daca au facut o propunere concreta pentru Saab, ci doar si-au aratat intentia de a achizitiona aceasta marca.

Daca GM nu poate sa vanda marca Saab pana la sfarsitul acestui an, americanii vor inchide marca suedeza definitiv, intr-o maniera similara cu cea pe care au aplicat-o in cazul marcii Saturn, care a suferit si ea in urma unei vanzari esuate.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (1)

  • costin
    :(
    SAAB made in China...nasol
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru