SAIC Leaf, un concept chinezesc care nu copiaza Nissan Leaf

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.04.2010
SAIC va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Beijing conceptul Leaf, un automobil electric, care foloseste energia solara si pe cea eoliana.

Constructorul chinez SAIC va profita de editia 2010 a Salonului Auto de la Beijing pentru a prezenta publicului local un vehicul concept, care se inspira din natura si incearca sa promoveze mai multe solutii alternative de propulsie.

Numele sau este SAIC Leaf si nu are nici o legatura cu modelul Nissan botezat similar. Conceptul chinez vine sa demonstreze tuturor progresul atins de SAIC in domeniul tehnologiilor moderne de exploatare si acumulare a energiei electrice.

Leaf este echipat cu un acoperis in forma de frunza, echipat cu panouri solare, capabile sa se orienteze singure in directia optima, pentru a capta cat mai bine energia. De asemenea, jantele conceptului sunt echipate cu o serie de fante care capteaza energia eoliana si o transforma apoi spre a fi utilizata de propulsorul electric.

Mai multe detalii despre vehiculul electric vor fi dezvaluite de Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) in data de 23 aprilie, atunci cand se deschide oficial Salonul de la Beijing.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru