Salvarea Chrysler vine din Rusia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.05.2007
Magna International, singurul ofertatnt pentru Chrysler, va primi o infuzie de capital de 1.54 miliarde de dolari de la miliardarul rus Oleg Deripaska.

Miliardarul rus Oleg Deripaska ar putea deveni salvatorul companiei americane Chrysler. Russian Machines, gigantul condus de Deripaska, a anuntat investitii de 1.54 miliarde de dolari in conglomeratul Magna International pentru a intari pozitia acesteia pe piata din Rusia si nu numai.

Aceasta injectie de capital ar aduce Magna tot mai aproape de preluarea Chrysler, compania ruseasca fiind in prezent singura interesata de soarta producatorului american. Magna se asteapta si la o investitie din partea companiei Basic Element detinuta tot de miliardarul rus, companie care va cumpara actiuni in valoare de 20 de milioane de dolari. Mai mult decat atat, se zvoneste ca Magna a incheiat un parteneriat cu o firma canadiana, Onex Corp., care doreste sa achizitioneze o parte din Chrysler.

In prezent Oleg Deripaska beneficiaza de o pozitie bine consolidata pe piata auto, Russian Machines, fiind in prezent al doilea mare producator de acest gen din Rusia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru