Scindare cu efecte pozitive in interiorul Bertone

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.04.2008
Casa de design Stile Bertone a fost astazi separata de divizia de asamblare a constructorului italian.

Problemele financiare de care se loveste astazi Bertone vor duce in scurt timp la falimentarea unei adevarate legende a lumii auto. Pentru a impiedica acest lucru, consiliul director a luat astazi decizia de a separa constructorul italian de casa de design Stile Bertone.

Casa de design va avea parte de o noua conducere, carma companiei urmand sa fie preluata de fostul CEO Aprilia, Teresio Gaudio, care se va ocupa de relansarea si recladirea imaginii Stile Bertone. Fosta sotie a lui Nuccio Bertone va pastra insa o participatier de 49.5%, restul actiunilor urmand sa fie controlate de mai multi oameni de afaceri italieni.

De cealalta parte, divizia de asamablare Bertone inca se zbate intre faliment si supravietuire. Desi are o capacitate de asamblare de 70.000 de vehicule pe an, uzina Bertone are nevoie de doar 30.000 de unitati pentru a putea ramane pe linia de plutire. De pe poarta uzinei italiene nu a mai iesit nici un model din 2007, ultimul contract semnat de Bertone fiind cel pentru asamblarea modelului MINI Cooper JCW GP.

Cei 1300 de angajati sunt subventionati in acest moment de statul italian.

In prezent exista informatii despre o serie de constructori internationali de preluarea uzinei Bertone, printre acestia numarandu-se indienii de la Mahindra & Mahindra si chinezii de la FAW Group.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • THE END
    Am mai zis eu bine ca se apropie sfarsitul lumii....................
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru