Sebastien Loeb a castigat Raliul Italiei

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 18.05.2008
Campionul mondial s-a impus cu doar 10 secunde in fata lui Mikko Hirvonen in cea mai spectaculoasa etapa a sezonului.

Sebastien Loeb, pilotul Citroen, a castigat cu o diferenta infima Raliul Sardiniei-Italiei. Campionul mondial a reusit sa se impuna in etapa cu numarul 6 din Campionatul Mondial, la capatul unei lupte  stranse cu pilotii BP Ford, Hirvonen si Latvala.

Ultima zi din Raliul Sardiniei a programat 5 probe speciale. Sebastien Loeb (Citroen), Mikko Hirvonen si Jari-Matti Latvala (ambii BP Ford) plecau ca favoriti pentru victoria finala din Italia, cei trei piloti fiind despartiti de 20 de secunde.

Prima proba a zilei a fost adjudecata de Hirvonen, care a reusit sa se apropie cu cateva secunde de liderul clasamentului general, Sebastien Loeb. Latvala si Loeb aveau sa-si imparta urmatoarele speciale disputate in Sardinia, dar diferentele de timp intre cei trei protagonisti nu au fost semnificative.

Mikko Hirvonen, liderul campionatului mondial, a avut o evolutie spectaculoasa in PS16, penultima proba programata in Sardinia. Finlandezul a reusit sa fie cel mai rapid pe acesta speciala, dar nu a reusit sa-i ia mai mult de 3.5 secunde lui Loeb.

Desi Jari-Matti Latvala a fost cel mai rapid in ziua trecuta, cand a castigat toate specialele programate, astazi a ales sa nu mai forteze pentru a nu risca unul dintre locuri pe podium pentru echipa. Tanarul finlandez a reusit sa castige ultima proba a Raliului Sardiniei, lunga doar de 2.69 km. Cum acesta speciala nu  putea stabili diferentari semnificative in clasamentul general configuratia finala a ramas neschimbata.

Astfel, Sebastien Loeb a castigat Raliul Sardiniei, reusind sa se impuna cu o diferenta de doar 10 secunde in fata lui Mikko Hirvonen si 15 secunde in fata lui Latvala. In ciuda evolutiei foarte bune consemnate in dreptul pilotilor BP Ford, cei doi finlandezi n-au putut sa-l invinga pe cvadruplul campion mondial. 

Locul 4 in Italia a fost castigat de gazda raliului, Gigi Galli de la Stobart, care a reusit sa castige batalia personala cu spaniolul de la Citroen, Dani Sordo. Ultimele trei pozitii care au adus puncte in Italia au fost ocupate de Chris Atkinson (Subaru), Henning Solberg (Stobart) si Urmo Aava.


 
Taguri: WRC

Comentarii (2)

  • bogdan
    WRC
    nu stiu care vizualizari are acest post dar eu unu ma bucur ca dati stirile astea eu am vazut la eurosport fiecare zii de de raliu si am fost f incantat. ( Hai Hirvonen)
    0 0
  • bogdan
    WRC
    apropo , schimbati punctajele la piloti si la constructori
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru