Seful Audi anunta un val de scumpiri in lumea auto

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.06.2008
Rupert Stadler rupe tacerea si anunta o posibila majorare a preturilor pe piata auto.

Esential

10% este valoarea pana la care vor putea creste preturile la automobile.

Rupert Stadler, CEO Audi, a declarat intr-un interviu pentru prestigioasa publicatie Financial Times ca preturile la modelele Audi vor creste, daca rata inflatiei se va mentine iar preturile la material prima raman la fel.

Audi, marca de lux a grupului VW, va majora preturile la automobilele din gama sa, incepand cu anul viitor, daca trendul ascendent al costurilor se mentine. De asemenea, boss-ul Audi a mai confirmat ca o decizie finala va fi luata si in functie de pozitia principalilor concurenti de pe piata.

Daca costurile raman la acest nivel ridicat, cu siguranta ca toata lumea va mari preturile. Adevarata povara nu este vizibila anul acesta, dar marea intrebare este cum va fi anul viitor”, a declarat Stadler, sugerand ca efectele evolutiilor de pe piata auto vor fi vizibile anul viitor.

CEO-ul Audi a mai declarat ca nu este cazul ca marca pe care o conduce sa realizeze inca o scala a noilor preturi. Audi a mai majorat la inceputul acestui an preturile la modelele sale cu 0.5-1%.

Analistii de pe piata sustin ca este posibila o majorare a preturilor la automobile cu 5-10%, in functie de model, dar intaresc in acelasi timp ca acest lucru ar putea duce la o scadere a vanzarilor cu 10-20%, in functie de segment.

Via | Financial Times  

Taguri: Audi

Comentarii (28)

  • Dupa ce ca au niste preturi la carutele lor de te dau pe spate le mai si maresc.
    Aici se vede lacomia celor di grupul VAG.
    1 0
  • daca ne spui ce fiat/renault ai poate incepem sa te credem!
    0 0
  • pt bbb
    din pacate tot ce se vinde in Europa e la un pret mult prea mare, asta se stie deja, si Japonezele si Koreenele... asta e; vis-a-vis de Audi probabil ca deja se crede la nivelul Mercedes/BMW, sa creasca preturile si sa vedem cine o sa mai aleaga Audi
    0 0
  • logan
    se va scumpi loganul e clar si Sanderoul poate!
    clar!
    0 0
  • audi
    audi este deja peste mercedes si bmw la finisare interioara. referitor la preturi, in europa preurile sunt intradevar mai mari decat in state in aici se vand masini nu cosciuge imense cu motoare cat casa si 3 caini putere.
    0 0
  • Audi
    poate fi si o politica! Hai sa-mi i-au acum Audi ca la anu se scumpesc.
    0 0
  • AndreiRN
    Reclama
    Vorbe de reclama sau nu stie directia pieti.
    Odata cu intrarea serioasa a japonezilor pe piata europeana preturile vor cobora.
    Intrarea chinezilor si a indienilor in industria auto mondiala va duce la inca un val de ieftenire.
    Majoritatea firmelor europene deja comanda componenti ieftini ca sa majoreze profitul.
    0 0
  • mda, ati paraleli
    in America se vand in general masini japoneze si europene. Sa afirmi in 2008 ca chiar si masinile americane au motoare cat casa si sunt ca niste cosciuge e o dovada de ignoranta si prostie crasa.
    Dar e tipic romanesc sa ai prejudecati vis-a-vis de ceva fara ca macar sa fi studiat fenomenul. "dupa ureche" e sintagma ce defineste jo mare parte a judecatii romanilor.
    0 0
  • claudiuDC
    M-am convins...
    M-am convins: zi "forum automarket.ro" si trage apa!
    0 0
  • sunshine64sm
    Cresc preturile
    Zici ca esti in Romania, numai aici preturile cresc de la o zi la alta, si fara vreun motiv logic (in afara cresterii cheltuielilor pentru campaniile politice). S-au damblagit si astia de la Audi, s-o molipsit de la nou sau ce se intimpla ?? Eu nu mai inteleg nimic. Lumea o innebunit deja ...
    0 0
  • gattibrasso
    Peste 10 ani
    Cu toate cu detin 2 VW, am certitudinea ca peste 10 ani parcul auto european va arata altfel, cu marci coreene, INDIENE si japoneze majoritare...
    0 0
  • karatemaster
    pt. denny..fan audi
    O sa fie audi peste bmw si mercedes...cand o sa fie Romania peste S.U.A...
    0 0
  • camelia
    Audi nr 1
    Este foarte usor sa vorbiti,dar trebuie sa mai si aveti idee despre ce vorbiti.A condus vreunul dintre voi vreun model de la Audi, Mercedes sau BMW pana acum?
    Eu cred ca nu si mai cred ca nici macar nu stiti ce preturi au in Romania.Duceti-va la culcare ptr ca poate va simtiti mai bine.. Audi este peste BMW si Mercedes. In momentul de fata detin doua Audi si credeti-ma ca imi permiteam si un BMW sau Mercedes, dar....lasa de dorit...
    0 0
  • as
    mia plaut ce ai ziss o sa fie audi peste cand romania va fi peste usa ff mistoo dalen cole de vw laum un logan mergem cu el 3a ni si il schimbamm ce aree sunt bune pt drumurile din romaniaa
    0 0
  • Camelia, nu mai abera cu Audi ca n-are nici un sens, Audi e cea mai nefericita combinatie intre BMW si Mercedes. Faptul ca la anumite modele si doar la anumite modele o duc mai bine ca finisari decit Mercedes nu e o mare realizare, Mercedes nu mai e ce a fost. Cit despre BMW, ok, au mai scazut ei calitatea pe ici pe colo, dar decit VAG care foloseste la toata gama aceleasi materiale, motoare, platforme, etc etc, intelegi unde bat. Degeaba e Audi o masina banala si mediocra dar bine facuta, e tot banala si mediocra, deci pina la urma ai dreptate, Audi este peste Mercedes si BMW la mediocritate, dar nu are sportivitatea BMW si nici prestanta Mercedes. Si revenind la interioare, nu toti suntem manelo-cocalari sa ne laudam pe aici ce masini avem, dar sa zicem ca dupa atente studii am ajuns la concluzia ca NU Audi sunt cele mai bine facute la interior, de restul nici nu mai intra discutie.
    0 0
  • punjaby
    hmmm
    poi ....acu ceva timp am citit o stire in care spunea k cei de la porshe detin o parte din actziunile grupului WV ..... shi k vor sa scumpeask Q7 shi R8 ....(era o lovitura data celor de la audi) ........se pare k au reushit :( ...pacat
    0 0
  • Audi...
    Audi... e doar o prostie de masina, e doar ceva ce nu iti ofera nimic clar, doar ceva luat de la mercedes, ceva luat de la bmw, nimic concret... E o prostie de masina despre care se aude ca e buna din cauza ca se declara competitoare directa a modelelor BMW si Mercedes, si e cea mai ieftina dintre ele. Si cum e cea mai ieftina isi iau toti cocalarii... care bineinteles ca E CEA MAI BUNA... Cand trebuia sa imi iau masina acum 8luni, am trecut si pe la audi sa vad daca se ridica la tot ceea ce se spune despre, si mi a placut, am ramas cu o parerea buna, asta pana cand mi am dat seama ce inseamna masina premium, moment care a coincis in momentul in care m am urcat la volanul unui BMW. Deja in acest moment am realizat ca Audi este doar o dorinta de masina care sa poate concura cu BMW, nu are nimic concret. Am mers apoi si la Mercedes(noul c class). Incantatoare masina, ceva mai sportiva decat vechiul model. Aici am realizat ca Audi decat se lauda dar nimic... Am ales BMW pentru sportivitatea ei, pozitia la volan, materialele de interior (care va spun sigur ca sun mai bune decat la audi (a4 modelul de 2005) - modelul nou deja mi se pare prea aglomerat la interior... multe butoane, se pierde spiritul nemtesc... si in plus seamana prea mult cu A6, fac si ei o varianta de masina si o scot in diferite dimensiuni... A4 = A6 cu face-lift si dimensiuni mai mici. in concluzie afirm cu tarie ca Audi nu este peste BMW cu atat mai putin peste Mercedes (care domina clar). Aveam bani de audi dar am preferat un BMW pentru ce ofera...
    0 0
  • AUDI no.1
    Audi este clar peste BMW,Mercedes...Presa auto din Germania:
    --Die Besten Autos:
    1. Platz Kompaktklasse: Audi A3
    1. Platz Mittelklasse: Audi A4
    1. Platz Oberklasse: Audi A6
    1. Platz Sportwagen: Audi R8
    --"Auto1" von Europa: Audi A4
    --World Car of the Year awards 2008: Audi R8
    Audi R8 ausgezeichnet als „World Performance Car“ und als „World Car Design of the Year
    --Gelber Engel 2008: Audi
    --Unsere auto: Audi A4
    ... si astea sunt doar cateva din premiile din 2008...unde BMW si Mercedes s-au situat pe locurile 2 respectiv 3.
    0 0
  • Intretinere
    Hai mai Alex ca era mai bine sa treci pe la caseria blocului ca poate asa nu iti mai scot aia garsonierala vanzare! Da-o dracu' de treaba!
    0 0
  • SEMNAL
    CRED CA A VRUT SA TRAGA UN SEMNAL, TOATE AUTOTURISMLE DIN PIATA SE VOR SCUMPI (NU PUTEA SA SPUNA CA SE SCUMPESTE BMW, MERTZANU SAMD), EL A VORBIT DE CE E IN CURTEA LUI, NOI TREBIUE SA EXTRAPOLAM.....PIATA DE ORICE NATURA AR FI EA NU EVOLUEAZA IN FAVOAREA CONSUMATORULUI
    0 0
  • AndreiRN
    Blana lupului
    Chiar nu realizati ca Audi este doar un VW mai impopotanat?
    Oricum acuma sunt pe mana la Porsche si se va intampla la fel cum a patit si Mazda cand au devenit proprietarea Fordului.
    0 0
  • audipeste tarani
    e bun
    bai taranilor.daca voi mergeti cu dacia aia obosita nu inseamna ca audi e marca mediocra.condu ani de zile nista marci de renume si dupa aia da-ti cu paraerea de taran manelist care e buna sau nu.daca esti sarac nute intereseaza ca se scumpeste audi.iati w.c. de sandero si lasa-ne pe noi cu audi mediocre in pace.
    0 0
  • ion ion
    scumpiri auto
    fost iubitor si proprietar de masini japoneze, frantuzesti, coreene...ajuns in posesia unei masini mai tineresti cu influente germane ma declar multumit. pana la revizia de 60000km am platit intretinere in valoare de 1100ron :) imi place bmw imi place audi nu-mi place merc. - cine vrea masina serioasa-clar nemteasca..cine vrea cutii de conserve kia, logan, renault, citroen, pug.
    0 0
  • AUDI
    UNDE S-A AJUNS CU DISCUTIILE...AUDI E MASINA. PROBLEMA ESTE CA IN CATVA ANI PUTINI ISI VOR MAI PERMITE SA MEARGA CU MASINA INDIFERENT DE MARCA
    0 0
  • scumpiri
    Se scumpesc toate si nu numai la noi. Primul motiv este scumpirea extraordinara a energiei (petrol si gaze). Toate materiile prime se produc si se prelucreaza cu ajutorul energiei.
    Al doilea motiv este cresterea pretului fortei de munca in tarile in curs de dezvoltare, in care se fabricau subansamble sau de unde se fabrica materie prima pentru fabricarea produselor, de aici alta scumpire a materialelor. Iar viitorul este si mai sumbru. Dupa ce au delocalizat toata insustria primara (aia energofaga si poluanta ce produce materiale de baza) in China, bucurosi ca au scapat de probleme si au cost redus, se vor confrunta cu o crestere a pretului pentru ca in China nivelul de trai (si costul fortei de munca) va creste accelerat. Plus ca vor putea sa si dicteze preturi la unele produse si nu numai atat, le vor face concurenta, culmea cu know-how-ul primit (si asimilat/furat)de la vestici.
    Al treilea motiv sunt reglementarile legale privind protectia mediului, ce se refera nu numai la poluarea directa, ci si interzicerea utilizarii unor materiale indisnpensabile in procesul de productie si utilizarea unor inlocuitori mai scumpi si nu asa eficienti, dar mai putini poluanti. Apropo, fabrici care au venit in Romania pentru ca era mana de lucru ieftina si calificata, isi vor muta productia in China intr-un an, pentru ca nu mai renteaza din cauza costului ridicat al fortei de munca si al utilitatilor - situatie reala, am tangenta cu acest aspect. Problema ce vor face in 10 ani cand nivelul de trai din China va creste foarte mult.
    0 0
  • Pentru Alex
    Se pare ca esti putin pe langa subiect.In fine...In ceea ce priveste comparatia AUDI-BMW, sa fim seriosi.Personal detin un AUDI A4 si un BMW seria 3 fabricate in aceeasi perioada si pot sa fac o comparatie obiectiva.Deci sa incepem:
    1.TRACTIUNE FATA AUDI vs TRACTIUNE SPATE BMW ( daca ai o nevasta mai paralela cu soferia ai cam ramas pe bara cu BMW-ul tau cel frumos prin SERVICE-uri
    2.QUATTRO tractiune integrala PERMANENTA( 25 ani de cand l-au pu prima oara pe o masina de serie ) vs XDrive (experienta si traditie = ZERO )
    3.DESIGN INTERIOR AUDI( avion ) vs BMW ( caruta )
    asta e doar asa ca si incalzire.

    AUDI ESTE MARCA PREMIUM RECUNOSCUTA.
    si inca ceva.....

    Am fost in decembrie in Germania si am participat la un test comparativ AUDI A4, BMW seria 3 si MERCEDES C Klasse toate model 2008 si vreau sa spun ca am ramas placut impresionat de noul AUDI A4
    0 0
  • pt karatemaster
    pai dak u ejti fan bmw s-au mercedes , normal ca nu vei accepta nicio data asta ..dar asta e adevarul..1.audi . 2. mercedes . 3 bmw.
    0 0
  • pt Alex
    bai alex , abereziiiii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru