Seful Ford a fost numit "Omul anului in industria auto" in SUA

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.11.2009
Alan Mulally a primit recunoasterea jurnalistilor americani dupa ce a reusit sa salveze compania de la faliment intr-o perioada in care rivalii de la Chrysler si GM au clacat.

Revista Automobile Magazine i-a acordat ieri premiul "Omul anului" sefului Grupului Ford, Alan Mulally, cel care a reusit sa tina compania pe care o conduce pe linia de plutire, in ciuda greutatilor financiare prin care a trecut si trece industria auto in general si industria americana in particular. Jurnalistii americani au considerat ca Mulally este principalul actor al reusitei Ford din ultima perioada, fiind cel care merita toate laudele pentru faptul ca Ford este singurul producator mare de peste Ocean care nu a falimentat in 2009 si singurul care a anuntat vanzari in crestere in octombrie comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

"Alan Mulally merita fiecare cent cu care este platit de catre Ford, deoarece a salvat aproape de unul singur producatorul american. Spre deosebire de rivalii de la Detroit, Ford Motor Company nu a intrat in faliment in 2009 si nu depinde acum de Statul american, care detine in acest moment o parte importanta din Chrysler si General Motors", sustin jurnalistii de la Automobilemag.

"Am amanetat o parte dintre bunurile pe care Ford le avea, inclusiv brandul in sine, pentru a ma asigura ca vom trece peste recesiune cu bine.

Am primit 23.5 miliarde de dolari in schimbul acestei miscari. Am anuntat intentiile noastre in fata unei sali pline cu 500 de bancheri importanti. De ce ne-au dat banii? Pentru ca aveam un plan bine stabilit", isi aminteste Mulally, care a acceptat ca salariul sa ii fie scazut pana la un dolar pe an: "O sa o duc bine atunci cand Ford o va duce bine", a spus seful companiei la acel moment.

via | Automobilemag

Comentarii (2)

  • RESPECTELE MELE........
    Pt domnul Mulally ca lea aratat multora ce inseamna pasinua pt job.
    Oare daca ar face si romanasi nostri de guvern la fel unde am ajunge si in cat timp.........
    5 0
  • NeoGalaxy
    Sa vedem pe durata medie si lunga ce se intampla cu industria auto. Ford a avut tone de bani din imprumuturi si si-au permis niste pierderi dar si investitii in diferite modele noi. Dar totul este o cacialma pana nu ne vedem in 2010. Atunci vine criza adevarata si sa vedem cine o sa mai aiba chef de ras. Ce a fost in 2009 a fost linistea dinaintea furtunii. Probabil ca multi uita ca in 2010 trebuie inapoiate diferite sume, una mai mare ca alta, plus ca sunt tari intregi care sunt in faliment, probabil Islanda, Ungaria, Lituania si Ucraina + cele din Africa sunt niste tari care nu exista pentru Americani. Ei cred ca o tara poate sa fie un paradis si restul sa fie intr-un dezastru economic. Eh sa vezi comedie... nimeni nu este liber si nimeni nu este singur pe lumea asta. Toti facem parte dintr-un sistem complex numit... umanitate.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru