Seful Honda: "Criza va da semne de disparitie la sfarsitul anului"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.05.2009
takeo Fukui presedintele Honda, sustine ca prima piata care va da semne de revenire din criza va fi SUA. Vor urma celelalte conetinente.

Takeo Fukui, presedintele Honda, sustine ca problema crizei economice mondiale va incepe sa fie uitata incepand cu a doua parte a acestui an, cand piata din SUA va incepe sa dea semne de revenire. Conform oficialului japonez, anul 2009 va ramane in istorie ca fiind unul extrem de slab la toate capitolele, urmand ca vanzarile si profitul sa inceapa sa creasca din nou treptat incepand cu 2010.

"Ultimul sfert de an a fost nadirul, lucrurile vor incepe sa isi revina gradual. Fara indoiala, astept ca a doua jumatate a anului sa aduca o revenire, deoarece o analiza anuala ar arata ca 2009 este cel mai jos punct atins de industrie", sustine Fukui intr-un interviu citat de Automotive News.

Al doilea producator auto din Japonia a fost nevoit sa se recunoasca invins de criza din cauza scaderii brutale a cererii din Statele Unite. Honda a anuntat o pierdere neta de 186 de miliarde de yeni (aproximativ 1.4 miliarde de euro) in al patrulea sfert al anului fiscal 2008-2009. "O piata de 10 milioane de unitati pe an este anormala pentru Statele Unite.

Cred ca in SUA exista cerere latenta pentru cel putin 13-14 milioane de masini, astfel ca vom reveni la acest punct la un moment dat", sustine Fukui.

Seful Honda nu este primul mare oficial auto care anunta retragerea crizei, Sergio Marchionne, CEO al Fiat, afirmand acelasi lucru intr-un interviu acordat acum trei luni presei din Italia. Mai mult, seful Honda si cel al Fiat se pun de acord si cu privire la momentul si locul in care criza financiara va incepe sa dea semne de slabiciune: ambii numesc SUA si toamna acestui an ca fiind locul si momentul revenirii vanzarilor.

via | Automotive News

 

Taguri: Fukui, Honda, SUA, criza

Comentarii (13)

  • zarnesteanu
    De data asta am citit gresit
    Data viitoare poate ca titlul o sa fie "honda da semne de disparitie pana la sfarsitul anului".
    Atunci se vor intoarce sa face ce stiu cel mai bine. Motocositoare. De lux.
    1 7
  • george
    DECI ASA ARATA GROPARUL
    Pacat de masini ca nu erau rele...

    Cu asemenea judecati de valoare, nea asta are toate sansele s-o puna de un parastas grandios pentru Honda...
    1 4
  • vise
    In iunie pleaca FUKUI..............stai linistit :)
    nu moare HONDA cand vor TDI-stii !
    4 2
  • BogdanC
    jale
    Personal, il consider pe Fukui responsabilul nr.1 pentru situatia jenanta in care a ajuns Honda. De la modele sportive cu motoare normal aspirate care depaseau 100cp/l si care au devenit adevarat legende in underground-ul curselor auto de pretutindeni sau hatchback-uri cu suspensii multilink fata si spate, la cojile astea de azi. Atat de mult a tras cu actionarii si cu profiturile de miliarde de euro, incat a fost in stare sa terfeleasca tot ceea ce a realizat fondatorul Socihiro Honda cand a infiinta marca. Acum, se vad consecintele, avand in vedere ca Honda n-a fost niciodata un producator eminamente comercial, asa cum a ajuns azi, gonind nebuneste dupa profit. Honda a fost marca pasionatului fin cunoscator si a ajuns o a doua Toyota. Sper ca Takanobu Ito sa repare in cel mai scurt timp situatia.

    Zarnesteanu, replica ta e pe masura cunostintelor auto pe care le ai, adica jenanta. Alte comentarii nici nu merita. Un simplu search pe Wiki ar fi fost de ajuns ca sa nu te faci de ras.
    5 0
  • Takanobu Ito
    Takanobu Ito a declarat ca va reinvia spiritul sportiv al Hondei...........sper sa se tina de cuvant.
    asteptam vesti bune din iunie........
    4 0
  • george
    TOO LITTLE, TOO LATE...
    @ LEE

    Raul a fost deja facut. Numai din ce se vede de dupa gard si pot spune ca s-au luat multe decizii...hai sa le zic neinspirate...Dar cate chestii nevizibile or mai fi...Dumnezeu cu mila.

    Inca o data pacat. Eu unul nu vreau ca Honda sa dea faliment. Imi doresc sa ma fi inselat cand am spus ca Honda are in fata un parastas grandios. Cu cat concurenta e mai puternica, cu atat mai bine pentru noi, clientii. Cand un concurent serios dispare din peisaj, cel care ramane (chiar daca la randu-i este serios) isi poate permite multe nazdravanii.


    @ BogdanC

    Din pacate, cel care-l va inlocui pe nea asta va avea extrem de putin loc de manevra. Honda a inregistrat, pentru prima data de la infiintare pierderi trimestriale. De aproape 3 miliarde de dolari. Iar piata americana, de care se agata cei de la Honda precum naufragiatul de sipca se va redresa foarte greu. Si chiar si atunci cand se va redresa (ceea ce nu se va intampla anul asta, asa cum spera Fukui), efectele pozitive vor fi destul de slabe. Daca nu dau drumul la cai in lucerna europeana, s-a zis cu ei.
    2 3
  • DE CAND AM VAZUT
    stirea am dat sa vad comentariile celor doi consilieri parati.......sau cum zice Base' :tonomate

    in alta ordine de idei va inteleg.....unii cu timbre altii cu carti ,catva au pasiune femeile ,voi cu cine si ce face HONDA.......................e si asta un hoby
    3 0
  • george
    CARTI DE JOC
    @ DOGY

    Cand spuneai ca unii au ca pasiune cartile, te refereai la carti de joc, nu? Ca in mod clar atat au citit la viata lor...Sa fi citit si ei macar o cartela de metrou, ar fi stiut sa scrie cat de cat corect...
    1 1
  • un nonsens
    daca ar citi macar o cartela de metrou ar stii sa citeasca corect o cartela de metrou nu sa o si scrie dar ma rog.........poate tu stii mai bine daca de acolo ai invatat..............
    1 0
  • george
    SPEAK FOR YOURSELF
    @ dogy

    Oamenii cu ceva materie stiu sa faca deductii si conexiuni...

    Bine macar ca ai recunoscut ca asta ti-e nivelul... (BTW, acolo, "stii" ala trebuia sa aiba un singur "i"). Deh...
    0 2
  • george becalii
    maspa pt honda!!!Acum o intrebare...ce se intampla cand neuronii isi dau ultima suflare...
    0 2
  • adica?
    cum credeti voi mai sfatosilor ca sunt eu de e asa rau sa ajungi ca mine??? stiti si voi ce se spune despre cei care isi dau cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosc???locul din capul vostru e gol si incercati sa-l umpleti cu informatii care nu va folosesc in viata absolut deloc,dar asta e problema voastra..................la fel cum si viata pe care o traiti e searbada si fara sens si inca incercati sa va gasiti o cale de adaptare sa traiti printre oameni...................

    george becalii ( cu doi de i...?? ) pe tine cine te-a bagat in seama mah?? te simti singur si parasit ??ti-ai luat idul asta din admiratie pentru personaj ???
    2 1
  • george
    DUH
    @ dogy

    Nu ai avut bunul simt sa precizezi cui te adresezi (asa de ofuscat pe deasupra) dar presupun ca mie si lu` nea Jiji fiindca ai folosit pluralul iar altii nu mai sunt. Ce i-ai spus lui cu dedicatie, e treaba voastra. Pe mine ma intereseaza ce mi-ai spus (si) mie. Si ceea ce m-ai intrebat, daca nu cumva erau intrebari retorice.

    Prin urmare, o sa incep prin a-ti raspunde la intrebari:

    “cum credeti voi mai sfatosilor ca sunt eu de e asa rau sa ajungi ca mine???”

    Imi vine destul de greu sa-ti raspund la asta, nu pentru ca n-as sti dar nu-mi face nici o placere. Problema e ca nu am de ales, mai aveai putin si ieseai prin ecran si ma strangeai de gat. Din ce am observat pana acum pot spune despre tine ca esti ingamfat, sfertodoct, incoerent, incrancenat, narrow-minded (ingust), lipsit de simtul penibilului, de rusine si de intelegere si iti dai aere de superioritate (in conditiile in care tu nu stii nici sa scrii)...Mai mult ca sigur ca nu sunt toate dar sunt deja destule...

    “stiti si voi ce se spune despre cei care isi dau cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosc???”

    In principiu, ca respectivii sunt dusi cu capu`, dau in gropi si sunt vai viata lor...Dar eu imi aduc bine aminte ca ti-am spus asta deja. De ce ma mai intrebi?

    “Informatii care nu folosesc in viata...”

    Tie la ce-ti foloseste sa stii despre Musashi tot felul de avioane si elicoptere? Esti profesor de istorie universala? Sau de literatura japoneza? Dupa cum scrii, cred ca nici 12 clase n-ai absolvit intr-o maniera onorabila...

    “la fel cum si viata pe care o traiti e searbada si fara sens si inca incercati sa va gasiti o cale de adaptare sa traiti printre oameni”

    Esti persoana cea mai potrivita sa afirmi ca traim o viata searbada bla bla bla...Ca la tine viata e o inundatie de adrenalina si o efervescenta totala. Ascuti sabia de samurai si citesti despre Musashi...WOW!!! That`s freaking awesome! A never ending crazy party…

    BTW, N-ai terminat de citit minunea aia? Sau n-ai inteles-o din primele 15 incercari?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru