Seful Renault-Nissan: "Am depasit criza"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.09.2009
Carlos Ghosn, seful aliantei Renault-Nissan, a declarat intr-un interviu pentru Le Figaro ca alianta pe care o conduce a trecut peste criza financiara, desi se afla intr-o situatie economica neplacuta.

Seful grupului Renault-Nissan a anuntat ca alianta pe care o conduce a trecut de criza financiara si se ocupa cu rezolvarea problemelor cauzate de aceasta. Carlos Ghosn se alatura astfel celor care considera ca economia mondiala este in crestere, iar ca situatia economica se imbunatateste, iar momentul dificil al crizei a trecut. Mai mult de atat, Carlos Ghosn considera ca posibilitatile financiare din lumea auto au revenit la un nivel normal, motiv pentru care vanzarile vor reveni la normalitate.

Cu toate acestea, Carlos Ghosn anunta ca nu se asteapta ca producatorii de automobile sa inregistreze o crestere spectaculoasa a vanzarilor in urmatorii ani si nici o revenire rapida a vanzarilor in urmatorul an. Mai degraba, presedintele aliantei Renault-Nissan se asteapta la o revenire lina si treptata, care va dura cativa ani. In tot acest timp, Carlos Ghosn se asteapta ca mai multi producatori de automobile sa se uneasca, sau cel putin sa formeze anumite colaborari pe termen scurt. Anuntul facut de Carlos Ghosn este optimist, dar tendinta actuala a economiei pare sa confirme spusele brazilianului.

Via | AFP (inreg

Comentarii (9)

  • Carlos Ghosn
    Imi place mult Carlos Ghosn :) Vede toate aspectele unei probleme si trage concluzii extrem de lucide. Renault are un atu important
    8 4
  • Marius_New
    Da Da Da
    S-o crezi tu tataie! Ai depasit un drac...din ala mare!!!
    Din vara lui 2010 intram iar in criza. Si nu o spun eu, o spune Greenspan, fostul sef al trezoreriei SUA.
    2 10
  • @Marius_New
    bai mocofanule, ala e un " fost sef " ce si-a dat demisia imediat ce s-a imputit treaba. Carlos Ghosn e actualul presedinte RENAULT si va ramane mult timp asa... este un sef care-si cunoaste resursele foarte bine ... gandeste inainte sa scrii !
    6 3
  • TZENU BMW
    nu cred
    nu cred ca au depasit criza si chiar daca au depasito numa cu ajutoru de la dacia care se vinde ca painea calda dincolo .Pana si nemti au recunoscut ca dacia logan si sandero sunt niste masini al naibi de bune pt pretul lor
    2 7
  • Semnalele tactice pozitive nu vor aduce foarte multi bani inapoi, dar cand fiecare s-a strans la punga ca ariciul si sistemul circulatiei banilor s-a ischemizat, cineva trebuie sa destinda putin situatia.

    De undeva trebuie sa inceapa o schimbare a starii de spirit.

    Asta e talent de comerciant transpus la scara mare; nu vad nimic genial aici. Oricum declaratiile astea si semnificatia lor vor fi cat de cat valabile mai tarziu in Rmania. Criza aici a venit mai tarziu si probabil va pleca la fel.
    2 7
  • @TZENU BMW
    scrii ca sa te afli in treaba... Renault nu castiga mai bine de pe urma Dacia pentru ca are o marja de profitabilitate mica.
    e normal... vinzi masini ieftine, castigi mai putin. Adevaratul castig e e de pe urma Clio, Megane, Laguna, Koleos, Scenic, Espace etc. care s-au vandut numai in 2008 in peste 2.4 milioane de exemplare. Dacia a vandut si ea bine in 2008, dar ce inseamna 257.000 de unitati comparativ cu 2.4 milioane ?! creier de gaina!

    @Maka
    Carlos Ghosn e un om al concretului si un vizionar in acelasi timp, dar cu siguranta CV-ul si nivelul tau de inteligenta il depaseste pe al lui de iti permite sa-l judeci asa ...
    6 1
  • TZENU BMW
    PT VASI
    daca nu sti renault a imprumutat bani de la statu francez bazanduse pe dacia sa i scoate profitabilitatea asa ca nu mai vorbi u un copil de vreo 17 ani ca vorbesti degeaba si nu te aude nime stai in umbra pretine ca acolo tie locu
    1 0
  • oare locutiunea "prost de da in gropi" a fost inventata special pentru tine? pentru ca iti vine ca o manusa... mda, a fost o greseala ca m-am deranjat sa-ti scriu de prima data... de obicei nu ma amestec cu specii inferioare
    0 0
  • Are dreptate Tzenu, am vazut io un film in care si Hitler recunoastea ca Dacia rupe la vanzari si e cea mai tare. Pe bune! L-au dat si pe Automarket!

    Cat despre Ghosn, s-a trezit vorbind. Ori oamenii astia sunt cu adevarat dobitoci si nu inteleg ce inseamna o criza, ori sunt indoctrinati sa vorbeasca asa ca sa-i auda lumea si sa zica: "da dom'ne, uite ce zic aia, ca a trecut criza...deci putem merge sa ne luam masina".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru