Seful Rolls-Royce: "Avem 1500 de clienti interesati de noul Ghost"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.06.2009
"Baby-Rolls, asteptat in toamna acestui an, are deja o lista de asteptare de 1500 de clienti. Acestia ar dubla vanzarile anuale ale companiei britanice.

Esential

500 de cai putere dezvolta motorul V12 de 6.6 litri de sub capota lui Rolls-Royce Ghost. Acesta este cuplat la o transmisie ZF cu opt trepte.
500.000 de euro este pretul estimativ al noului model Rolls-Royce.

Presedintele companiei britanice Rolls-Royce, Tom Purves, afirma intr-un interviu acordat agentiei Reuters ca exista deja 1500 de clienti pentru modelul Ghost, asteptat sa fie lansat in toamna acestui an la Salonul Auto de la Frankfurt. Conform oficialului britanic, masina - care si-a atras denumirea de "baby Rolls" datorita dimensiunilor sale reduse - a atras atentia publicului mai puternic decat se estima initial.

"Peste 10.000 de oameni si-au exprimat interesul pentru Ghost, insa cel putin 15% dintre acestia au aratat ca isi doresc cu adevarat acest nou model", sustine Purves.

Rolls-Royce Ghost va fi cel mai mic model din gama constructorului britanic, urmand sa fie lansat in 2010 si sa fie produs intr-o cadenta de 1000 de unitati pe an.

In ceea ce priveste performantele in vanzari ale companiei care in acest moment are in vanzare gama de modele ale liniei Phantom, Purves sustine ca acestea se ridica la nivelul asteptat, insa nu si la cel atins in anul 2008. Anul trecut, Rolls-Royce a vandut 1200 de exemplare Phantom, un record absolut pentru producatorul britanic.

"Volumele de vanzari sunt inca bune, desi nu se ridica la nivelul ed anul trecut.

Industria auto de lux a intrat mai tarziu in recesiune, urmand sa iasa din recesiune de asemenea mai tarziu decat restul pietei. Oricum, in acest moment suntem la un nivel foarte coborat din punct de vedere economic. Nu cred ca lucrurile pot sa mearga mai prost decat atat. Important e ca suntem o marca profitabila pentru grupul-mama si speram sa continuam sa ne aducem astfel contributia la Grupul BMW", spune Purves.

via | Automotive News

Comentarii (1)

  • adrian
    RR
    500000 de euro cred ca delirati. 200000 e pretul corect
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru