Şeful Saab: "Vom lansa mai multe produse în viitor"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.08.2010
Victor Muller, şeful mărcii Saab, a anunţat că vor dezvolta mai multe produse pe platforma viitorului 9-3. Viitorul 9-3 vine abia în 2012, în timp ce 9-4x intră în producţie în 2011.

Oladezii de la Spyker Cars au anunţat că vor crea şi alte modele pe platforma viitorului 9-3. Totodată, Victor Muller a confirmat că viitorul 9-3 va fi lansat în 2012 şi că 9-4x intră în producţie în aprilie 2011 la fabrica Saab din Mexic. Până atunci, însă, constructorul suedez de automobile se va axa pe producţia lui 9-5 şi dezvoltarea celor două modele. Platforma Phoenix a lui 9-3 va da naştere altor modele în viitor, dar şeful Saab nu a menţionat care va fi natura acestora. Fie este vorba de o versiune coupe şi un cabrio, fie discutăm de un eventual crossover.

"Singura contribuţie a Spyker la noul Saab 9-5 este faptul că acest model încă există. Nu am mai livrat maşini în Statele Unite ale Americii din februarie 2009.", a declarat Victor Muller în cadrul unui interviu pentru cei de la Automotive News.

Platforma Phoenix a lui 9-3 a fost creată iniţial sub tutela General Motors, dar suedezii s-au întors înapoi la planşa de proiectare pentru a-şi aplica ideile mai liber pentru viitorul 9-3.

Astfel, aceştia vor să schimbe o bună parte din ceea ce au realizat alături de General Motors la nivelul platformei Phoenix şi să aplice o serie de modificări estetice la nivelul viitorului 9-3. În ciuda numărului ridicat de modificări, Saab promite că viitorul 9-3 va fi în showroom-uri în anul 2012.

În curând, Saab se va întoarce pe piaţa din Statele Unite ale Americii, de data aceasta cu un nou proprietar şi cu o nouă generaţie a lui 9-5. Victor Muller este preşedintele Saab şi fondatorul Spyker Cars. Acesta este responsabil pentru salvarea mărcii Saab şi coordonarea tranzaţiei dintre Spyker şi General Motors. 

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • atunci cand era in pragul falimentului postau f multi p-aci! acum unde sunt toti admiratorii d-atunci?
    cineva zicea in acele zile grele pt saab ca multi se declara mari admiratori...dar...cand vine vorba de achizitie prefera bmw...cred ca avea dreptate!
    1 1
  • :)
    O veche zicala din popor spune ca "vorba lunga, saracia omului".

    Atunci cand a fost de vorbit s-a vorbit, actualmente nu prea mai e sens pentru vorbit ci pentru actionat.

    Deocamdata totul se petrece dupa cum prevede planul, singura exceptie fiind numirea lui Jason Castriota ca sef al departamentului de design la SAAB.

    Pana la aparitia noii generatii de 9-3 (modelul vital pentru SAAB), primul automobil conceput si construit in era post GM, cel putin eu nu prea mai vad nevoia de discutie pe subiectul SAAB.

    Sa-i lasam sa-si faca treaba asa cum trebuie.

    Mult succes SAAB!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru