Seful Tesla ataca Toyota Prius: "este doar 2% electric"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.06.2009
Elon Musk a atacat inca odata Toyota Prius, de data aceasta afirmatiile sale adresandu-se caracterului hibrid al modelului japonez.

Elon Musk, presedintele companiei Tesla, a facut inca o declaratie rautacioasa la adresa modelului Toyota Prius. Nu este prima data cand Elon Musk ataca hibridul nipon, modelul japonez fiind unul dintre modelele luate in colimator frecvent de seful Tesla Motors. Elon Musk a declarat ca "Toyota Prius nu este un hibrid adevarat, ci un vehicul electric in proportie de doar 2%. Prius este un simplu model cu motor pe benzina care ofera o autonomie de carburant mai buna".

De data aceasta, afirmatiile lui Elon Musk sunt complet nefondate si sunt doar un atac gratuit la adresa modelului japonez. Directorii Toyota au ales sa nu raspunda in nici un fel, pana in acest moment, la afirmatiile lui Elon Musk.

Via | Allcarselectric

Comentarii (21)

  • cu tesla'n frunte
    rog a nu se edita commentul
    am mai zis-o si voi repeta, Musk asta este un tampit cu acte in regula. Ca si "consumator" de Prius ii voi inmana oficial titlul de "dobitocul anului"
    9 18
  • Cu riscu sa va luati de mine, Toyota Prius este o mare vrajeala, nu e chiar atat de electrica pe cat zice lumea, dar nici chiar 2%.
    22 6
  • baba cloanta
    vrajeala
    Vorbesti in cunostinta de cauza? Ai Prius? Ai Tesla?
    11 11
  • argument
    Sa imi sustin ideea:

    http://www.youtube.com/watch?v=xqY8FUDcATE

    English only. Aceia sunt oameni care chiar au condus tot ce e pe piata si stiu ce vorbesc, se bazeaza pe fapte nu vorbe.
    9 3
  • baba iarna
    da, ideea
    intrebarea mea a fost simpla, nu ti-am cerut vre-un link. Dar pentru a nu incepe un fight pe aici pe mine ma mira refularea individului. De ce il deranjeaza atat de mult Prius? O fi vreun american cu creierul cat nuca ce se comporta ca un simplu forumist gen: orice rahat american miroase a viorele si are gust de dulceata de trandafiri? Sau pur si simplu e disperat? Afacerea si produsul lansate cu atata tam-tam se dovedesc un balon de sapun? Mai degraba mi se pare vrajeala masinuta lui. Japii au bagat miliarde in cercetare si capete patrate si el pocneste din degete si le ia fata. Oare? Sau oare socoteala din targ nu se potriveste cu cea de-a casa. Il parasesc investitorii? I-au aparut portareii la usa si o face pe eroul? Mai lipseste sa-si infinga un steag american in fund si sa se invarta ca o jucarie electrica prin living, poate poate il baga careva in seama.
    10 7
  • Cam asa e
    Am eu un prieten ai carui parinti si-au luat Prius si a recunoscut si el ca ii consuma mult prea mult. Eficienta apare doar in oras la viteze foarte mici pt atunci lofoseste motorul electric care are un cuplu mare in rest e jale.

    Si tot nu inteleg cum poate fi un hibrid mai prietenos cu mediul atata timp cat mai nimeni nu sta sa-i incarce bateriille de la sursa de curent, deci ele se incarca prin transformarea energiei termice produsa de arderea combustibilului (deci un pas in plus => pierderi de energie). Si chiar si asa, energia de electrica intr-o tara ca romania provine din 70% surse poluante....

    Singura solutie adevarata este hidrogenul, dar tehnologia Fuel Cell trebuie dezvoltata.
    13 2
  • phanter
    Chiar asa
    Prius 2 ... 25.000 de euro.

    O mare vrajeala, exact cum a zis reptilake mai sus.

    Poate in USA tine pe langa motoareale V8 de peste 3000 cmc, dar aici in Europa nu are ce cauta, nu e mai rentabil ca un diesel

    Ca si consum e slabuta, pret mare ... cand iti scoti banii in plus dati pe ea daca mergi numai in oras ??

    Si sa nu uit, mai toate testele spun ca nu are nici macar un gram de sportivitate in ea, e batraneasca rau de tot.
    9 3
  • pro (s)tesla
    vrajeala la vrajeala
    "Prieteni"...de ce nu vorbiti despre tesla?...hai phanter vorbeste-ne despre tesla: autonomie, viteza, sportivitate. Dar te rog sa nu umpli pagina cu prea multe impresii sa avem si noi macar un gram de supriza cand ne-o vom cumpara. Si pentru ceilalti invitatia este deschisa, dar sa nu trisati, doar din impresiile traite la volanul masini fara sa faceti apel la "surse de inspiratie", da? Interesant cum o masina ce se vrea sport este comparata cu o masina care nici nu are o astfel de pretentie. Vorba romanului: un nebun arunca piatra si 10 prosti se arunca dupa ea.
    6 1
  • AndreiRN
    Tesla
    Struguri sunt acri.
    Cand se va vinde Tesla cum se vinde Prius atunci o sa merite ascultat dar pana atunci sa puna mana la munca.
    In rest frustrati de romania.
    3 9
  • Tiberiu
    daca taceai filozof ramaneai
    Mai copilas, mai usor cu incadrarile astea. Nu imi place nici Honda Insight nici Tesla nici Prius pentru ca nu reprezinta solutia "green". Da imi place foarte mult Honda FCX Clarity, pentru ca in opinia mea reprezinta alternativa corecta la combustibili fosili. Pana cand FCX o sa fie produs in serie, personal prefer o masina din clasa mica diesel daca vreau sa consum putin. De ce m-ar face asta frustrat mai AndreiRN? Exemplifica. Stii macar ce inseamna cuvantul? Ma indoiesc.
    4 2
  • Prius e 2% electrica, deci 2% nepoluanta, energia este recuperata din miscare, nu din ardere de combustibili fosili. Tesla e 100% electrica, din pacate e 100% poluanta, pentru ca acea energie electrica e produsa in mare parte in centrale termoelectrice care ghici ce fac? ard combustibili fosili
    Pentru partea de poluare, Prius emite mai putine noxe decat un motor mic diesel
    Prius e undeva la 25000 de euro in Romania, s-a intrebat cineva cam cat costa Tesla?
    2 3
  • doar unu'
    intrebare
    scuze ca ma bag si eu.voi chiar credeti ca cel mai mare procent din poluare il reprezinta masinile mici?industria grea, traficul greu de masini (gen tiruri), avioanele....ca sa nu mai vorbim de armate....nu credeti ca astea polueaza mai mult? e trendy acum sa vorbesti de green enviroment, dar....e doar alta prosteala...parerea mea.
    6 1
  • Subiectiv
    Consider ca e o masina care nu se adreseaza pietei europene unde la fel bine in loc de Prius iti poti cumpara un Polo Blue,sau un motor mic,asa daca ne adresam strict urban . Dar niciodata PRIUS, cel putin asta e opinia mea. Nu am condus,si nici nu vreau sa conduc o astfel de masina,poate doar din pura curiozitate. Dpdv al design-ului e hidoasa,(interior-exterior).

    Ce-i drept seful de la Tesla a facut o afirmatie rautacioasa,dar piata auto cunoaste o puternica concurenta de cand cu asa zisa "criza mondiala". Cred k este doar un management "tzaranesc". Poate nu o fi doar 2 % electrica,dar oricum sub 40%. Tesla a facut investii majore ptr dezvoltarea masinilor electice si incasarile nu sunt pe masura,astfel incearca sa desfiintzeze idea de masina electrica= doar Prius.Putini stiu de Tesla,si mai putini stiu ca au facut chiar si un super car electric. Cert e ca TESLA are multe clase peste PRIUS. si nu dpdv al incasarilor,ci al cunostintelor despre masini electrice
    2 1
  • marius
    adevarul :))
    http://www.youtube.com/watch?v=1mdMD_ppm0I&NR=1

    http://www.youtube.com/watch?v=HMsitFJC44U&NR=1
    2 0
  • @Dan
    Explica-mi si mie cum recupereaza Priusul energia din miscare. Are cumva un sistem KERS? Eu stiam ca inca nu exista asa ceva pe masinile de serie. Si daca nu recupereaza prin transformarea energiei termice ce se degaja la franare (prin frecare) in energie electrica inmagazinata in super-condensatoare (kers), de unde crezi o ia?

    Si eu raman la parerea ca un diesel mic e mai ecologic.

    O masina electrica e ecologica in tari in care care produc cel putin 50% din energia electrica prin mijloace ecologice....Si sunt destule state din astea.
    3 1
  • pastorul
    prius = marketing
    Aruncati un ochi si aici :
    http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/used_car_reviews/article3552994.ece
    0 0
  • tesla electrica
    KERS-ul lu' pesdte prajit
    prietene...daca imi permiti..cand o masina nu i se da blana sau merge la vale (asa cum merge tesla acum), merge in gol, adica nu consuma benzina dar rotile "se invarte" care "invarte" motorul electric care devine un dinam (ca la bicicleta) si care incarca bateriile. As fi vrut sa dau o explicatie mai tehnica, dar presupun termeni ca masa, inertie, lucru mecanic, generator electric, acumulatori e cam mult pentru "unii". Nu vi se impleticeste limba cand spuneti KERS?, pentru ca mintea pare sa va fie destul de inceata sau in ceata.
    0 0
  • asmaticu
    razbunarea japonezului
    Prius e razbunarea japonezilor pe americani pt bombele A si razboiul pierdut... Am mers cu Prius!!!
    1 1
  • florin
    stop
    Prius este eficienta doar conducand in oras.
    0 0
  • phanter
    OMG
    Prius e pentru avioane, cei care habar nu au cu ce se mananca motoarele.

    Chiar daca mergi super batraneste si tot nu e cine stie ce la consum.

    In curbe subvireaza excesiv de mult.
    2 0
  • Cosmin
    End of Tesla
    Directorul asta de la Tesla nu a invatat prea multe. In afaceri trebuie sa fii diplomat, sa nu jignesti pe nimeni. Asa a facut si directorul de la Netscape cand sa luat de Microsoft si a ajuns rapid in faliment. Nu te pui cu gigantii ca daca se intorc impotriva ta esti terminat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru