Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Șeful Volkswagen: ”Mașinile noastre vor deveni telefoane inteligente pe roți”

Publicat Joi, 17.09.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 11
Șeful Volkswagen: ”Mașinile noastre vor deveni telefoane inteligente pe roți” - Poza 1
Până în anul 2020, Volkswagen plănuiește ca toate mașinile sale să fie adevărate telefoane inteligente pe roți, capabile să comunice între ele.

Deși numele celui mai mare constructor auto european înseamnă ”mașini pentru popor”, Volkswagen s-a îndepărtat de-a lungul deceniilor de ideea care a înființat compania. În prezent, Volkswagen a creat o gamă de modele echipată cu vârful tehnologiilor multimedia și este producătorul care investește cel mai mult în acest domeniu.

Nu este de mirare că Martin Winterkorn, președintele executiv Volkswagen, a declarat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt că marca este pe punctul de a se reinventa complet. ”Până în anul 2020, toate mașinile noastre vor fi adevărate telefoane inteligente pe roți”.

Volkswagen vrea ca mașinile sale să poată comunica și primi date. De asemenea, constructorul german plănuiește mașini autonome și o gamă de 20 de vehicule electrice și hibride până la finalul acestui deceniu. Aceasta va include compacte și sedanuri de top, cum este Phaeton.

Urmareste Automarket
Proiectul își propune să răspundă atacului venit din partea Apple și Google, giganții electronici care plănuiesc mașini.
Schimbarea de direcție este sensibilă pentru Volkswagen, care se confruntă cu o scădere pe piețele din Statele Unite și China. Prin urmare, germanii trebuie să impulsioneze vânzările pe piața europeană pentru a ajuta grupul să nu scadă sub cele 10.2 milioane de unități livrate în 2014.

Volkswagen nu se teme de declinul resimțit pe piața din China, întrucât plănuiește un sedan abordabil pentru această piață, destinat clienților din zona de vest a Țării Marelui Zid, încă insuficient dezvoltată.


Comentarii (11)

  • Inceputul declinului. E normal cand ramai in urma la mai multe capitole si mizezi pe aceeasi carte a puterii brandului ani la rand. La un moment dat lumea se desteapta ca nu se merita preturile lor.
    15 19
  • Celentano
    - Ba esti prost?!
    - Ba esti nebun?!!!

    Volkswagenwerk Aktiengesellschaft a facut profit de pe urma clasicului trend, acum in linii mari nu va face decat sa urmeze trendul smart/hybrid/electric
    7 7
  • VW sau Toyota...Produc mult si arata a masini fara personalitate. VW sunt batranesti, Toyota au un design dubios japonez.

    Va certati degeaba :-)
    14 8
  • someone
    in ultima perioada telefoanele au devenit mini-computere, in viitorul apropiat masinile vor deveni telefoane inteligente, conform tipului de la VW ( apropo, mie nu imi plac astfel de masini, despre care se vorbeste in prezentarea lor de conectivitate, infotainment, internet, si nu despre cutie,motor, suspensii, frane )
    conform acestor predictii despre viitor, in ce se vor transforma toaster-ele si masinile de spalat?
    17 3
  • super, vom vedea testele VW pe gsmarena :)

    Duelul zilei, Iphone10s vs VW Tiguan. Castigatorul este VW, Iphone nu are motor diesel in oferta.
    29 3
  • Vozwagen
    Si cand va apucati de facut masini?
    9 8
  • oricum chinezii fac telefoane din ce in ce mai bune, sa le mai puna niste roti o nimica toata
    4 2
  • Ivanoff
    Eu cred ca vor trebui deschise mai multe GSM Services -VW , ca nu garanteaza ca vor tine prea mult :)))))))
    3 4
  • chillman
    Abia astept, ce sa zic. Azi dimineata am incercat sa imi fac update la iphone...de 4 ore incerc sa il deblochez ca nu s-a facut cum trebuie. Daca asta ii directia in care se indreapta industria auto...
    0 1
  • Scorpionul_negru
    Sa le tina pt. ei. Nu imi trebuie asa ceva !
    0 1
  • un telefon inteligent in ziua de azi are durata de viata de 12 luni si autonomia de 10 ore....bravo VW. Avansati spre viitor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru