Şeful VW despre Hyundai: "BMW nu poate. Noi nu putem. Ei de ce pot?"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.09.2011
Preşedintele Grupului Volkswagen a mers în vizită la standul Hyundai din cadrul IAA Frankfurt 2011. După ce a inspectat noul i30 şi a rămas impresionat, Winterkorn le-a cerut lămuriri asistenţilor săi.

La sfârşitul săptămânii trecute v-am prezentat un scurt film care surprinde prezenţa preşedintelui Volkswagen la standul Hyundai, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Martin Winterkorn s-a arătat extrem de interesat de noul i30, un potenţial rival pentru actualul Golf în clasa compactă.

După ce filmul a făcut înconjurul lumii, o transcriere a dialogului purtat de Winterkorn cu unul dintre asistenţii săi a dezvăluit îngrijorarea VW faţă de concurenţa pe care o poate reprezenta unul dintre constructorii auto cu mare potenţial.

În filmarea făcută de un amator se poate auzi, la minutul 1:45, reproşul făcut de oficialul german asistenţilor săi. Winterkorn observă cu stupoare că mecanismul de ajustare a volanului nu face nici un zgomot. Îşi cheamă apoi unul dintre asistenţi şi cere să fie lămurit.

Transcrierea directă a discuţiei sună aşa:

Germană

Winterkorn: "Bischoff, wo ist der Bischoff? Da scheppert nichts! Warum kann es der? BMW kann es nicht.

Wir können es nicht... Kein Scheppern!"

Vocea de pe fundal: "Wir hatten ja mal eine Lösung gehabt, das war zu teuer"

***

Română

Winterkorn: "Bischoff, unde e Bischoff? Mecanismul nu face zgomot. Ei cum reuşesc să o facă? BMW nu a putut. Noi nu am putut. Ei de ce pot? Uite, nici un zgomot!"

Vocea de pe fundal: "Am avut în trecut o soluţie, dar a fost prea scumpă atunci."

 

via | autoblog

Comentarii (30)

  • Detaliile fac diferenta!
    Asta e ceva in genul dezacordului lui Steve Jobs in ceea ce privea la vremea respectiva culoarea din icon-ul Google integrat in iOS...
    16 2
  • Tare...
    Se sperie nemtii de coreeni?! au si de ce!

    Oricum daca aveti ocazia sa cititi istoria despre fondatorul Hyundai.Este incredibila!
    33 17
  • Mosu screlozat se pare ca se teme tot mai tare de chinezarii!Oricum la ce ofera prin design,fiabilitate,tinuta de drum este peste Renault asta e clar.O alternativa foarte buna!
    28 40
  • P.S
    iau in calcul serios i40 la anu pe vremea asta!
    27 21
  • @
    Sper sa bage la cap, si sa ofere masini mult mai bune. (VW). Sunt si scumpe + designul lui Golf 6 nu pot sa zic ca este chiar asa frumos. De aia anul trecut, cand am fost cu tatal meu, si cu un prieten care isi cauta o masina, eu i-am zis Golf, iar tata i30 =)).
    28 15
  • hahahhaha
    TIKA agent vanzari de 2 lei, ti-e frica de Renault?
    26 13
  • george
    MANIPULARI GROSOLANE SI MANIPULATI PENIBILI
    Cat de usor de prostit e lumea din tarisoara asta...

    74 % din actiunile Hyundai sunt detinute de "foreign investors" si "others"...

    Chiar nimeni nu-si pune problema ca nu poti fi atat de prost incat sa spui "noi nu putem" ?

    Chiar nu vede nimeni ca toata faza e regizata si "mosu sclerozat" care conduce o fabrica de bani stia bine ca e inregistrat de cel putin 5 microfoane cand a spus asta?

    Nu vi se pare cel putin ciudata referirea la BMW cand putea sa se refere foarte bine la Opel, Ford, Renault, Alfa, Peugeot, etc?
    37 17
  • Cred ca e reclama, poate au de gand sa cumpere si Hyundai. Nu te duci tu, presedintele unui concern sa cercetezi o masina a concurentei fara nici un scop ascuns. Puteau sa ia un i30 din magazin peste 2-3 saptamani si-l studiau la ei la VW
    22 8
  • :)
    @TIKA Producatorii sunt sud-coreeni si nu chinezi. Ma mir cum niste necunoscatori isi permit sa scrie cum au chef si mai ales foarte foarte aiurea.

    Coreenii au alte standarde, standarde la nivelul secolului 21. Nu cred ca ar fi masini proaste. Si la desing uitati-va un pic la KIA Optima. Cine e sef designer la KIA? E Peter Schreyer fost designer sef la AUDI. Deci calitatea nu cunoaste limite. Oriunde e loc de si mai bine. :)
    30 2
  • Completare
    In mesajul anterior ma refer doar la anul 2011, anul schimbarii in foarte bune al designului tuturor masinilor KIA. Design-ul anterior fad si fara vlaga a devenit demn de secolul 21.

    Si cu asta am spus tot.
    14 0
  • @george
    In sfarsit cineva care a inteles:)
    16 8
  • RAZVANIS
    comentati aiurea
    Comentati fara sa vedeti filmul, se aude foarte clar cum acel mecanism de blocare face zgomot, deci ati interpretat gresit toata discutia.
    8 10
  • George, tu esti unul dintr-aia care cred ca pe 21 decembrie 2012 vine sfarsitul lumii? O tampenie mai mare pe forumul asta chiar n-am mai auzit. Tu gandesti ca un roman bolnav de barfa gen 'Radio Shantz' si nu-i vina ta, asa te-ai nascut, in schimb 'mosu sclerozat' face parte din categoria gentlemanilor care isi respecta rivalii. Probabil, dupa standardele tale, trebuia sa injure sau sa faca misto de ea, nu? Ca poporul asta doar asta stie sa faca.
    Ei bine, la ei e altfel. Cel care dovedeste ca poate fi bun e admirat si luat drept exemplu, nu scuipat si facut caterinca de el. Si nici nu stau altii pe gard ca babele sa strige "astia face conspiratie, maica". Aia-s oameni normali, cu preocupari firesti. Dar, ma rog, cui sa explic eu...cred ca am mai mult succes explicand asfaltului.
    21 12
  • @dani
    Ce treaba are dupa parerea si cultura ta auto Bmw cu Hyundai? Si teorii ale conspiratiilor s-au nascut din cazuri in care chiar au fost conspiratii, desigur nu tampenii gen 21 decembrie 2012
    Isi respecta rivalii? pai de cand VW este concurent cu Bmw, mai ales la clasa compacta? Cu Audi da, dar aici nu e vb de Audi
    11 12
  • monkey face
    Asa cum zicea si George e o mare reclema la masina si manipulare a prostimii.
    De ce tu ditamai CEO te duci la salon la un stand "rival" sa vezi o masina.
    Pentru reclema la masina aia, simplu....
    Daca te interesa masina in detaliu cumperi una si pui o echipa de ingineri sa o analizeze si sa dea un verdict. Nu te duci tu cu ruleta si cu niste lingai dupa tine sa iti dai cu parerea.
    Probabil vor sa le "creasca" imaginea celor de la "Hyundai". Ca sa ii concureze pe japonezi poate.....mai ales dupa VW-Suzuki....
    Cine stie ce e in culise....
    12 6
  • george
    SFARSITUL LUMII VINE PE 31 NOIEMBRIE 2012. GARANTAT!
    @ dani

    De principiu, daca ai intelect de meduza, nu poti sa vezi mare lucru, necum sa explici ceva cuiva...
    4 18
  • Intrebarea corecta era, de ce vw si audi nu pot.


    Mosului ii arde de un parteneriat dar e prea orgolios sa deschida primu' discutia.
    Poate cu piesele astea ieftine de teatru il baga cineva in seama.
    12 10
  • Hyundai bate orice in clasa non-premium.
    VW se vrea premium dar se pare ca a ajuns sub anumite modele de Hyundai....asa ca daca vreti calitate nemteasca tintiti la un BMW, Mercedes sau Porsche. E un VW si el dar calitativ nu se compara cu VW.
    16 13
  • hyuindai-ul este f respectat in germania in cazul in care nu stiati si au vanzari pe masura, in ultimii 5 ani tot mai multi cumparatori s-au indreptat spre aceasta marca! am o ruda in germania care era impresionata de faptul ca al sau "jeep" hyundai are buton de inchidere a portbagajului la fel ca un bmw :)) am zambit cand imi povestea cat de tare e hyundai-ul sau! (probabil ca asa si este) ! germania a devenit o piata f mare pt hyundai! tind totusi sa cred ca e ceva ascuns in aceasta piesa de teatru!
    15 3
  • :))
    Deci tipul asta crede o lumea intreaga f naiva.
    Pai bre, in 2004 cand doar ce se lansase Golf V nu tu ai fost ala care ai spus ca veti creste calitatea? De-asta VW a fost in cadele la capitolul fiabilitate?
    Nu tu ai fost ala care ai promovat platforme comune de la Lupo pana la Tuareg? De motoare sa nu mai zicem.
    Nu tu ai fost ala care ai sustinut ca folosirea platformelor comune inseamna limitarea costurilor de productie si cresterea veniturilor, asa in mare masura datorita imaginii de marca?
    Nu tu ai fost cu idee de motoare mici supraalimentate pe care ulterior te-ai gandit ca mai bine le scoateti din productie pentru ca sunt costurile de productie prea mari (asta sa o spuneti lu' tanti Flori de la piata).
    Masina mea e fabricatie 2007 si pe sub caroserie 90% este un Golf IV, care a fost proiectat prin '95-'96. Ca sa nu mai amintesc de blocurile de lumini, butoane, chiar si scaune. Toate sunt de Golf IV.
    Si te intrebi de ce ei pot si tu nu sau, mai rau, de ce un mosulica japonez de '80 de ani isi permite sa faca misto de tine.
    Pentru ca astia de la Hyundai si Suzuki nu sunt la fel de frustrati ca dumneata. ;)
    Si acuma dai vina pe asistenti. Ah, personalitatea astora din conducerea VW!
    31 7
  • ****
    are legatura BMW cu Hyundai .....cine e designer hyundai ??? normal sa le fie frica celor de la vw
    15 4
  • ceva-i putred la mijloc
    mi se pare mie sau seful de la VW tot scoate in evidenta progresul in design si tehnologie a celor de la Hyundai. anul trecut (tot la frankfurt) seful de la VW a zis ca "se teme" de hyundai ca sunt un concurent pe masura si cresc destul de repede in calitate (imi aduc aminte exact ca zica de calitatea produseor hyundai, este un articol pe automarket) au ceva beneficii astia de la VW ca-i tot ridica pe hyundai.
    16 5
  • cam asta e reactia cand mai intrii si in alta masina decat vw! :)) vai asta nu e o conserva plictisitoare si anosta? cum se poate? :)) vai vai vai :))
    23 3
  • culmea e ca daca nu zici ca ai vw sau mercedes prin multe locuri prin ro si aici in Codlea, Brasov unde locuiesc inseamna ca esti cumva mai prejos, si ca vw sau audi ar fi masini cool :)), ma amuza.

    Bmw iara e tare, de porsche nici nu mai zic.

    in Brasov sau codlea sa zic eu: am un nissan GTR

    audienta: aha, e fain? sau honda audienta: aaa ok

    am un vw:
    audienta oooo felicitari cat ai dat pe ea? ce e? polo golf passat? ce culoare ? diesel?

    am un bmw
    audienta: oaaaaaa tre sa ma faci o tura ticalosule;))


    am porsche; woooooooooooooowww, du te ma nu te cred, cayenne?


    :)) =))
    14 5
  • Regzanu
    Ce e de mirare?
    Eu nu inteleg de ce toata lumea se mira! Va e teama ca o sa se sparga mitul masinilor nemtesti?...va zic ca e spart demult, dar unii inca nu vor sa creada...cacat in ploaie si VW si audi si masinile lor trase la imprimanta...momentan inca se mai plateste numele asa ziselor mari firme producatoare de design de tank....si daca asta e noul i30 si face furori, va zic eu ca si primul i30 este peste golful lor
    12 5
  • intradevar noul hyundai e frumos
    9 4
  • penal
    Este stiut ca de fiecare data constructorii cumpara masini de la concurenta si le studiaza in curtea lor. NU in cadrul unui salon auto...REGIZATA...MARKETING
    5 1
  • AndreiRN
    Hyundai
    Hyundai a devenit o forta in domeniul auto prin sinceritate si calitate si e net superior firmelor europene la acelasi cost.
    Este singura firma de care Toyota se teme.
    7 3
  • hyundai
    hyundai este o firma in ascensiune, in2010 a luat primul loc in autobild privind raportul calitatii produselor anul acesta presedintele de la general motors recunoaste ,ca primii trei mari producatorii pe urmatorii 5ani sunt GM ,VW si incredibil Hyundai care a devansat Toyota ,Toyota care a stat ani buni pe primul loc . Nu este de mirare deoarece toyota a avut probleme in state ,vw nu a rupt gura tirgului nici in state nici in australia pretul fiind unul mare la clasele mici si medii si exagerat de mare la modele premium dar poate vor avea de invatat producatorii europeni de la cei coreeni .Coreeni au facut o miscare inteligenta intrand in europa cu fabricile din cehia si mai nou intra in China si INDIA . Coreeni care au inceput de la zero in toate facand ,motoare,nave ,aragaze,mixere,frigidere,electronica IT,telefonie ,auto si mai nou fac centrale solare roboti industriali si sateliti de transmisie asa ca TIRIAC a avut dreptate cand a spus ca coreeni sunt la fel de ambitiosi poate mai mult decat japonezii . Noi insa am ramas cu imaginea cea veche de acum 30 de ani fata de coreeni dar imi pare rau sa spun ca ei nu bate turca pe loc in lume sunt deja pe locul 10 la PIB nici nu a basit de aceasta criza ,asa ca ar fi mai bine sa le urmam exemplul Si apropo de marci premium ca tot se zbate astia cu bmw si audi ,modelul hyundai genesis cu motor in V6 a fost cumparat de cei de la GM si TOYOTA ptr a face spionaj industrial si au recunoscut performantele masinii,dar se pare ca in secret tripleta germana( VW,Audi si BMW ) fiecare au cumparat si eu cate un exemplar. Nu am spus de mercedes deoarece la inceputul fabricarii modelelor hyundai hyundaiul a folosit tehnologie asemanatoare cu cea de la mitsubishi ,in 1992 au pus pentru prima data bazele unui concept nou numit car HCD-I ca dupa aceea mai tirziu americanii recunoscand performantele coreenilor cu motoarele de la hyundai elantra cei de la DaimlerChreisler AG si HYundai Motor Company au fondat o companie numita Daimler Hyundai Truck Corporation iar din 2004 produc motoare ptr Mercedes Benz 900 si alte clase . Asta spune totul . In lume ptr cine stie nu sunt decat trei mari producatori de motoare adevarate restul sunt pisuri . Intr-un alt editorial o sa va mai spun mai multe despre marii producatori auto .Va salut
    1 0
  • johnny76
    WV si HYUNDAI
    Sorin a spus foarte bine...
    La ora actuala Hyundai chiar nu e mai prejos cu nimic decat Vw. S-a impamantenit ideea ca daca e nemteasca , e neaparat mai buna. Daca roata s-a inventat intr-o anumita zona pe pamant, inseamna ca acolo sunt si azi cele mai bune roti?
    Coreenii stiu sa se miste. Asta este cultura si educatia lor. Se perfectioneaza. Avem de invatat de la ei , dar noi stam cu gura cascata, laudant masinile nemtesti!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru